Elma Beganović: Educiranje o puder obrvama ključno je za postizanje prirodnih rezultata

0

Trajna šminka obrva postaje sve popularniji tretman koji pruža dugotrajnu definiciju i oblikovanje. Uz pravilno znanje i vještine, koju Elle Acadamy pruža, idu još jednu stepenicu više te proširuju usluge edukacija.

Elma Beganović, vlasnica ELLE Academy i edukator permanent make up-a

Elma Beganović je vlasnica ELLE Academy u Bihaću. U beauty industriji je preko 10 godina. Svoje prve korake počela je kao student u drugom gradu. Njena prva ljubav bila je šminkanje, zatim oblikovanje obrva i slični tretmani. Prve tri godine radila je u maloj garsonjeri od 20 kvadrata, gdje je istovremeno učila, spavala, ručala i uljepšavala žene. Kao ničiji tako ni njen početak nije bio lagan ali uz trud, kvalitet i volju ubrzo je dobila ponudu da radim kao vizažist na kantonalnoj televiziji USK u Bihaću, a uporedo je bila redovan student na odsjeku Modni Dizajn. Zadnjih 7 godina aktivno se bavi edukacijama i tretmanima trajne šminke. Nakon ostvarenja ovog sna, još divnih snova je ostvarila, prvo se ostvarila kao supruga a nakon toga i kao majka. Pored akademije uvoznik je za najbolje svjetske brendove. Od prvog dana poslovanja naglasak je uvijek bio na kvaliteti i to je osnovno što pokreće nju i njen tim i čini ih uspješnim.  

Kroz razgovor sa Elmom, istakla je kako ona i njen tim u beauty industriji djeluju veoma spretno i uspješno. Nadogradnja znanja i konstantno učenje i ulaganje, uvijek će biti stepenik više ka poboljšanju usluga u salonu. Nešto novo pored edukacije za puder obrve, uvode edukacije za lash lift, brow lift, threading, te henna brows. 

Lash lift i brow lift su inovativne tehnike koje mogu pružiti klijentima prekrasne obrve i podignute trepavice. Edukacija u ovim područjima može vam otvoriti vrata novih mogućnosti i omogućiti vam da postanete stručnjak u industriji ljepote. Pridružite se edukaciji za lash lift i brow lift, threading ili henna brows. Naučite sve tehnike i vještine potrebne  da zadovoljite svoje klijente i pružite im maksimalnu uslugu. 

Lash lift je kozmetički tretman za trepavice koji omogućuje podizanje i uvijanje prirodnih trepavica kako bi postigle izgled dugih, uvijenih i lepršavih trepavica. Ovaj postupak je sve popularniji među osobama koje žele imati istaknute i privlačne trepavice bez potrebe za svakodnevnim nanošenjem maskare ili korištenjem uvijača za trepavice.

Važno je napomenuti da je lash lift tretman najbolje obaviti u salonu od strane obučenog stručnjaka. Pravilna primjena otopine i oblikovanje trepavica zahtijevaju vještinu i pažnju kako bi se postigao željeni rezultat i minimalizirala mogućnost oštećenja trepavica.

Brow lift ili laminacija obrva je kozmetički tretman koji se koristi za oblikovanje i definiranje obrva, dajući im izgled punijih, ravnomjernijih i uredno stiliziranih. Tijekom ovog postupka, koriste se posebni proizvodi koji pomažu u oblikovanju i ravnanju dlačica obrva te im daju izgled da je svaka dlačica na svom mjestu. 

Postupak može stvoriti dojam punijih obrva tako što će dlačice biti postavljene u gornjem smjeru, čime se poboljšava njihov izgled.

Laminacija obrva može trajati nekoliko sedmica, ovisno o brzini rasta dlačica. To znači da ćete imati definirane obrve duže vrijeme.

Laminacija obrva pruža prirodan izgled, ne koristeći trajnu šminku ili umjetne nadogradnje. Dlačice ostaju vaše prirodne, ali su oblikovane i stilizirane na željeni način.

Threading je tehnika uklanjanja neželjenih dlačica s lica, posebno obrva, pomoću konca od pamuka ili poliestera. Ova tehnika potječe iz tradicionalne metode uklanjanja dlačica koja se prakticira u zemljama poput Indije, Bliskog istoka i jugoistočne Azije, ali je postala popularna i u drugim dijelovima svijeta.

Tokom postupka threadinga, stručnjak uzima dugačak konac i vrši precizne pokrete vučenja konca preko kože, hvatajući i uklanjajući dlačice iz korijena. Konac se koristi za hvatanje i uklanjanje više dlačica odjednom, što threading čini brzim i učinkovitim postupkom uklanjanja dlačica.

Prednosti threadinga uključuju:

  • Precizno oblikovanje obrva
  • Temeljito uklanjanje dlačica
  • Manje iritacije kože
  • Brzi postupak

Henna obrve su tehnika bojenja obrva koja koristi prirodnu boju dobivenu iz biljke po imenu “henna” (Lawsonia inermis). Henna se tradicionalno koristi u kozmetici i umjetnosti bojenja tijela već stoljećima, a sada je postala popularna metoda za bojenje obrva.

Prednosti henna obrva uključuju:

Prirodna boja: Henna pruža prirodnu smeđu nijansu koja može oponašati izgled prirodnih obrva. Boja se razvija na dlačicama obrva i može trajati nekoliko tjedana.

Definicija obrva: Bojenje obrva hennom daje im bolju definiciju, čineći ih gušćim i punijim. To može popraviti oblik obrva i dodati izražajnost licu.

Sigurnost: Henna je prirodni proizvod i ne sadrži štetne hemikalije. Stoga, za razliku od nekih drugih metoda bojenja obrva, henna je sigurnija opcija za osjetljivu kožu.

Za više informacija možete nas direktno kontaktirati na broje telefona 061/919-447 ili na mail studioelmaeducation@gmail.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here