Ines Pavković: Revolucija mršavljenja i zdravog treniranja

0
298

Kardiotrening modernog doba. Za 45 minuta odradite trening i masažu u intimnoj, opuštajućoj atmosferi. Ovaj vid treninga lako se može uvrstiti između sastanaka i termina i poslije se možete vratiti važnim obavezama bez umora i upale mišića. 

 Ines Pavković, mag. rer. soc. oec.

Ines Pavković je poduzetnica i direktorica u Feel Good Studio d.o.o. Mostar. Rođena je u Mostaru, živjela je i školovala se u Njemačkoj, Južnoj Americi te Austriji, gdje živi posljednjih 19 godina. Po struci je ekonomist, uža specijalnost International Marketing i International Business. U beauty svijetu je skoro pa cijeli život. S najboljom prijateljicom, Ivanom Prlić Čuljak, 2021 godine u Mostaru osniva Feel Good Studio.

Učinkovitost infracrvenog svjetla je opštepoznata – već dugi niz godina uspješno se koristi u plastičnoj kirurgiji, fizioterapiji i rehabilitaciji. Infracrvene zrake prodiru duboko u tkivo – potkožno i masno tkivo (4-5mm) – uzrokuju da tijelo ne izlučuje samo vodu, nego i masnoće (20%), holesterol, teške metale, kiseline i toksine. Pomažu u vezivanju slobodnih radikala, učinkovito čiste tijelo i smanjuju celulit. Posljedično koža postaje čvrsta i glatka. Sve o ovom revolucionarnom treningu, pročitajte u nastavku. 

Draga Ines, recite nam nešto više o tome kako ste ušli u ovaj svijet beauty industrije i kako ste došli na ideju da otvorite Feel Good studio? 

Feel Good studio je nastao iz preko 20 godina dugog prijateljstva Ivane i mene. Htjele smo nešto zajedno pokrenuti. Vidjele smo sprave kada su bile prezentirane kao novitet na Beauty Forum Sajmu u Münchenu 2019 godine. Budući da sam ja odavno u branši ljepota i zdrav život, kako privatno, tako i poslovno, a Ivana je veliki zaljubljenik u fitness, osmislile smo koncept koji povezuje naše afinitete s ovim revolucionarnim spravama. Shvatile smo da Mostaru baš takvo nešto treba, ali smo zbog pandemije morale pričekati pravi trenutak. I eto, tako je nastao Feel Good studio. To ime nam je prvo palo na pamet jer je jednostavno, a u potpunosti objašnjava sve to što želimo našim klijentima – da se dobro osjećaju u svojoj koži, a i u životu općenito. Feel Good je moto, a i cilj.

Koliko sprava imate u svom studiju i možete li nam malo više reći o treningu koji nudite i revolucionarnoj VacuTherm tehnologiji?

Mi nudimo kardiotrening modernog doba. Ono što je posebno na ovoj vrsti kardiotreninga jest upravo inovativna Vacutherm tehnologija – sinergija vakuuma i infracrvene svjetlosti – kao i kombinacija treninga i limfne masaže na rolleru. Imamo ukupno 4 sprave, od kojih su 2 rollera, jedna traka za trčanje i jedno biciklo. Traka i biciklo se nalaze u kapsuli u kojoj se stvara niski atmosferski tlak, a infracrvena svjetlost zagrijava kapsulu. U donjem dijelu tijela koji je vakumiran, povećava se cirkulacija što ubrzava metabolizam i pospješuje sagorijevanje masti. Riječ je o koncentriranom sagorijevanju masti u kritičnim zonama poput bokova, stražnjice i bedara. Potiče se uvlačenje krvi u dublje slojeve kože i masnog tkiva, a posljedica boljeg protoka krvi je brža i učinkovitija eliminacija toksina iz organizma. 

Učinkovitost infracrvenog svjetla je općepoznata – već dugi niz godina uspješno se koristi u plastičnoj kirurgiji, fizioterapiji i rehabilitaciji. Ova tehnologija u našim spravama djeluje na više razina: Infracrvene zrake prodiru duboko u tkivo – potkožno i masno tkivo (4-5mm) – uzrokuju da tijelo ne izlučuje samo vodu, nego i masnoće (20%), kolesterol, teške metale, kiseline i toksine. Pomažu u vezivanju slobodnih radikala, učinkovito čiste tijelo i smanjuju celulit. Posljedično koža postaje čvrsta i glatka. 

Infracrvena svjetlost se koristi u borbi protiv pretilosti jer trenutno zagrijava tkivo i mišiće i time ubrzava cirkulaciju krvi i metabolizam. Zbog bolje cirkulacije stanice i tkiva bolje su opskrbljeni kisikom i krvlju. Dodatni učinci su opuštanje i smanjenje bolova u mišićima i ubrzavanje procesa ozdravljenja, te uklanjanje sindroma hladnih stopala i ruku. Također uzrokuje znojenje, prirodno na 35-45 Celzijevih stupnjeva, što ubrzava detoksikaciju tijela. Infracrvena terapija jača imunološki sustav i učinkovito podupire tijelo u borbi s prehladom i infekcijama sličnim gripi u ranoj fazi.

Koji su najveći benefiti jednog ovakvog treninga?

Ovu vrstu treninga preporučuju liječnici, fizioterapeuti, osobni treneri, kozmetolozi i estetski djelatnici diljem svijeta. Ova metoda ima pozitivan utjecaj na:

Krvožilni sustav – tako što ubrzava cirkulaciju krvi i limfe, lokalno proširuje kapilare i povećava protok svježe krvi, uklanja štetne tvari iz organizma te poboljšava opskrbu krvi kisikom i hranjivim tvarima.

Kožu – tako što ju učvršćuje i tonizira, te uzrokuje mehaničku razgradnju masnog tkiva.

Mišiće – tako što poboljšava oksigenaciju mišića, sprječava ozljede, povećava fleksibilnost, ubrzava regeneraciju nakon treninga, te smanjuje njihovu napetost.

Živčani sustav – tako što olakšava provođenje živčanih impulsa – nježna masaža opušta i umiruje, a snažna masaža stimulira.

Ono što je zanimljivo da nakon treninga slijedi masažni tretman na Body rolleru. Koja je njegova funkcija i mora li se odraditi nakon svakog treninga?

Svaki trening se završava masažom na Body rolleru kako bi se učinak prethodnog treninga, na traci ili biciklu, intenzivirao. Popularno ga zovu i „ubojica celulita“, mislim da sam naziv sve objašnjava. Ne postoji trenutno ništa na tržištu što bolje uklanja celulit. 

Ova masaža stimulira rad limfnog sustava, što ubrzava i olakšava eliminaciju otrovnih tvari iz organizma. Vitamini se vraćaju u krvotok, a toksini se izlučuju urinom. Hranjive tvari dostavljene masnim stanicama omogućuju njihovo brže sagorijevanje i smanjenje tjelesne težine. Također je izvrstan alat posttraumatske rehabilitacije. Ova masaža ublažava napetost nakon većeg fizičkog napora pa joj se raduju i profesionalni sportaši nakon napornih treninga.

Može li se istovremeno kombinirati ovaj trening s klasičnim treniranjem, kao što je dizanje utega i slično? 

Ovaj trening se može kombinirati s treninzima istezanja kao što je pilates, ali i s dizanjem utega. Fokus treninga kod nas je na donjem dijelu tijela, pa bi dobro bilo ako se isti dan ide u teretanu, da se tamo odradi gornji dio tijela. 

Da li se kao i sa običnim treningom treba paziti na ishranu i voditi računa o unosu kalorija?

Kao prvo i najvažnije: Hrana nam treba biti lijek! Uravnotežena prehrana je neophodna za zdrav način života. Mi želimo ljude potaknuti da se zdravije hrane te od prvog dana nudimo voćni smoothie. Želimo ukazati na to da se obrok poslije treninga ne mora sastojati od proteina životinjskog podrijetla, da se može pojesti nešto brzo, a da su pri tome izbalansirani ugljikohidrati, proteini, zdrave masnoće i mikronutrijenti. Također želimo ukazati na važnost organske hrane – u smoothie stavljamo sve organsko sto možemo naći na tržištu. Za mršavljenje je bitan kalorijski deficit ali je isto tako bitna kvaliteta namirnica i da te namirnice odgovaraju našem organizmu (intolerancije, alergije, itd.).

Nakon koliko vremena su vidljivi prvi rezultati i koje su cijene ovakve vrste treninga?

Najprodavaniji nam je paket od 12 treninga mjesečno, tj. 3 puta tjedno po cijeni od 200 KM. Imamo naravno i manje i veće pakete kao i pojedinačne treninge. Neki klijenti npr. dolaze samo na masažu na roller. Mi zastupamo postupno zdravo mršavljenje, a to je 2 kg mjesečno. Sve više od toga nije zdravo, a da ne kažem da nije održivo i da će se kilogrami brzo povratiti (tzv. „Jojo-efekt“). Što se rezultata tiče to je individualno i ovisi o raznim faktorima, kao i početnom zdravstvenom stanju klijenta. Prosječno se rezultati vide nakon mjesec dana, s tim da ima onih kojima su rezultati vidljivi i ranije a i onih kojima treba duže. Najvažnije je da se osjećamo dobro, a tu zdravlje igra glavnu ulogu. Mi želimo da se shvati važnost tjelovježbe, pogotovo kardio treninga, koji liječnici preporučuju svim dobnim skupinama kao najzdraviji trening za očuvanje zdravlja i našeg najvažnijeg mišića u tijelu – SRCA. 

Za koga je ovaj koncept treninga?

Za sve ljude koji se žele pokrenuti i učiniti nešto za svoje zdravlje, a tjelovježba je neophodna da bi bili zdravi. Namijenjen je početnicima kao i profesionalnim sportašima, upravo zato jer je personaliziran. Pogodan je za sve dobne skupine. Fokus je na poslovnim ljudima koji nemaju vremena za klasični trening ili nisu sportski tipovi kojima je trening strast, ali žele da se pobrinu za zdravlje, a ujedno i za izgled tijela. Koncept je takav da se za 45 minuta odradi trening i masaža i po želji se može uzeti zdrav obrok za kasnije. Trening je u intimnoj, opuštajućoj atmosferi. Ovaj vid treninga se lako može uvrstiti između sastanaka i termina i poslije se vratiti važnim obavezama bez umora i upale mišića. Budući da je individualan pristup svakom klijentu, možemo zajedno odrediti cilj treninga i prilagoditi što kome odgovara. Bilo da se radi o stjecanju kondicije, održavanju tjelesne težine, oblikovanju tijela, uklanjanju celulita ili mršavljenju.

Kako su reagirale dame na jednu ovakvu vrstu treninga, šta ih je najviše zaintrigiralo i privuklo da treniraju na ovaj način? 

Jako smo zadovoljni reakcijama naših klijentica. To je naš osobni cilj u ovome, sretni i zadovoljni klijenti. Nema nam ništa ljepše nego kad klijent dođe i kaže : „Jedva sam čekala kad ću na trening“ ili „Svima pričam kako je ovo najbolje nešto što sam probala“. Imamo dosta stalnih klijenata, koji su postigli željeni cilj ali su ovaj vid treninga uveli kao fizičku aktivnost radi očuvanja zdravlja.  Najviše ih je privukla ta kombinacija treninga i limfne masaže na rolleru, te svi zdravstveni aspekti koji govore za ovu metodu treninga. Da ne zaboravimo i nepobitnu činjenicu da se za 30 minuta izgubi do 1300 kalorija, što je 3 puta više nego na klasičnim spravama. S ovom metodom više nitko nema izgovor da nema vremena za trening, za 45 minuta se uradi trening i masaža – to se zove trening modernog doba! Naša misija je da našim klijentima koji su u nama prepoznali profesionalnost, Feel good postane lifestyle. Svjesni smo da su najbolji rezultati vidljivi kada ovaj vid tjelovježbe postane dio vašeg načina života, zajedno s uravnoteženom prehranom. Vodimo se izrekom: „Mens sana in corpore sano“ tj. „zdrav duh u zdravom tijelu“. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here