Elma Beganović: Nove tehnike i program edukacije koji vas uvodi u srž trajne šminke

0
590

O Elminim uspjesima u beauty industriji mnogi znaju, što tačno potvrđuje tema o kojoj ona piše. Koliko je bitna edukacije, rezultati pokažu. Uđite u svijet trajne šminke sa ozbiljnim pristupom i edukatorom koji će Vam znati prenijeti znanje na adekvatan način, s tim da ga i Vi isto tako trebate i prihvatiti. 

Ukoliko želite unaprijediti svoje znanje i usavršiti Vaš rad edukacija o PIGMENTOLOGIJI je pravi izbor za Vas.

Zahvaljujući ovoj edukaciji, svojim klijentima nudite sigurne i pravilne rezultate. 

Proširite Vaše znanje i ponudite svoj maksimum Vašim klijentima. Pigmentologija Vam daje odgovore na sve moguće nedoumice koje imate kada su u pitanju pigmenti za trajnu šminku.

Zaboravite na “sive, crvene i slične obrve” i budite uvijek korak ispred drugih.

Ovo je edukacija koju bi svalo ko se bavi trajnom šminkom trebao proći jer rad sa kožom naših klijentica nosi ogromnu odgovornost.

Ne možete razumjeti teoriju boja bez razumijevanja nauke, zato Vam ova edukacija pruža osnovu za poznavanje hemije boja.

Čitanje MSD listova i razlika između organskih i neorganskih pigmenata Vam neće više zvučati kao nepoznanica. Hemija, biologija i fizika igraju ulogu u PMU, od veličine čestica i hemijske strukture, do svjetlosti i načina na koji vidimo boju. Razumijevanje nauke o pigmentima i sastojcima bolje će Vam pomoći da napravite pravi izbor boja za svoje klijente. Kako bismo našim klijentima pružili najviši nivo usluge, naša je dužnost da temeljito shvatimo čemu to tačno izlažemo svoje klijente.

Ova edukacija obuhvata:

-Nauka o pigmentima i sastojci;

-Pomoćni sastojci (migracija, transparentnost, snaga nijansiranje);

-Obrve i izbor pigmenta;

-Zasićenost kože;

-Eyeliner i izbor pigmenata;

-Prepoznavanje kada možemo korigirati boju, a kad je potrebno ukloniti je;

-Korektivna teorija boja.

Sve navedeno i još mnogo toga utječe na Vaš rad, a vi kao artist ste dužni da poznajete alat s kojim radite, a najviše jer isti aplicirate pod ljudsku kožu. Svi znamo da je ulaganje u PMU majstora mnogo više nego što se čini na prvi pogled.

Osigurajte sebi mjesto na vrijeme i proširite Vaše znanje izvan onoga što je naša industrija ranije vidjela.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here