HomeFitness&zdravljeElma Šurković: Ems trening kao dokazano efikasni način vježbanja

Elma Šurković: Ems trening kao dokazano efikasni način vježbanja

Za 20 minuta, dobijate duplo bolji efekat, kroz set vježbi koje sami radite, dok istovremeno EMS radi za vas.

Piše: Elma Šurković

Elma Šurkovic ima 40 godina i majka je dvoje djece. Diplomirani je ekonomista i fitnes trener. Tako da je pokušala spojiti ove dvije profesije, da uspješno vodi salon i motiviše žene na fizičku aktivnost. Vođena željom i izazovom odlučila je ponuditi savremenoj ženi moderno mjesto koje spaja 3 bitne komponente: ljepotu, njegu i sport.

Ne samo da moramo voditi računa o frizuri, tretmanima lica i tijela,  moramo prije svega biti u formi jer tako samo možemo upotpuniti njegu cijelog tijela i osloboditi se viška stresa kojeg danas imamo na pretek. Elmin mali kutak za treniranje u salonu je sasvim dovoljan da ponudi ženama inspiraciju da počnu misliti na sebe i svoje zdravlje prije svega. Onda naravno i izgled što u konačnici dovodi do zadovoljstva svake žene.

Krenula sam vođena zanosom i željom kako ženama pomoći da osvijeste svoju ljepotu te zaista budu dobro, lijepo i samopouzdano.Veliki je izazov bio spojiti u isti prostor 3 bitne komponente u životu moderne žene: ljepotu, njegu i sport.

Posvećenost, ustrajnost i ljubav prema ljepoti i sportu izrodili su Madam Me oazu koja ne zaostaje za svjetskim beauty trendovima i korisnici naših usluga mogu isprobati i pronaći najbolje tretmane za sebe.   Moderni salon sa tehnološki najmoderniji uređajima i uslugama koje su trenutno hit u svijetu – jer smatram da sve kvalitetno, inovativno i dokazano učinkovito mora biti dostupno mojim klijentima.

Nikada neću prestati raditi s klijentima jer obožavam svoj posao, volim znati što žele, koje tretmane bi voljeli vidjeti kod nas i kakav je feedback na cijeli koncept.

EMS TRENING – savremeni i dokazano veoma efikasni način treninga

Za 20 minuta, dobijate duplo bolji efekat, kroz set vježbi koje sami radite, dok istovremeno EMS radi za vas. Tokom cijelog treninga sa vama je profesionalni EMS trener, koji nadgleda trening, savjetuje vas i po potrebi vas koriguje, kako ne bi došlo do neželjenih povreda.

EMS ima brojne benefite a to su:

  • kraće vježbanje i duplo bolji rezultati;
  • topljenje masnih naslaga i celulita;
  • EMS kao odličan izbor za rehabilitaciju, pomaže kod povreda i pomaže tokom oporavka nakon operacije ili bolova u leđima;
  • dobijate individualni plan treninga i ishrane, ćime se ciljaju problematična mjesta na tijelu.

EMS trening Body Experience je novo otkriće u svijetu fitnesa. Radi se o posebnoj opremi koja radi po principu elektro – mišićne stimulacije (EMS) i izazivanje kontrakcija mišića pomoću električnih impulsa, koji dolaze do mišića i izazivaju njihovu kontrakciju. EMS je poput duplog treninga koji traje duplo kraće od standardnog treninga i garantuje dvostruko bolje rezultate. Ovim načinom treniranja, angažujete cijelo tijelo, a u isto vrijeme se aktivira 95% mišića

U toku treninga radimo vježbe koje aktiviraju sve velike mišićne grupe bez korišćenja velikih kilaža, opterećenja, na taj način čuvamo zglobove ligamente i tetive. Što znači da je EMS trening bezbjedan i prikladan čak i za osobe koje su imale određene povrede ili su jednostavno samo početnici u vježbanju. 

  • Trening koji možeš da uradiš u toku pauze na poslu; 
  • trening koji je za svaki uzrast;
  • trening koji radiš u prostoru koji je samo za tebe (samo ti i tvoj personalni trener);
  • trening na kom ti nije potrebna nikakva oprema (dobiješ je kod nas);
  • na kraju treninga čeka te EMS masaža;
  • trening 21. vijeka!

NE NOSITE OPREMU

Salon ima obezbjeđenu opremu, tako da klijent od kuće ne mora da nosi ništa osim, eventualno, patika. Ova tehnologija je iz polja medicine gdje je prvenstveno korštena u fazi oporavka od povreda, našla je primjenu i u sportu. Slanjem električnog impulsa iz mozga prema mišiću dolazi do kontrakcije mišića i tijelo izvršava određene pokrete. Ako se mišići stimulišu putem elektrostimulacije, ovaj prirodni proces tijela biva pojačan.

Impulsi se generišu i emituju kroz elektrode, koje su postavljene u specijalnom odjelu, na sve velike grupe mišića tako da svih 20 minuta treninga rade EMS trening namijenjen je rekreativcima kao i profesionalnim sportistima (kao dopunski trening) u zavisnosti od fizičkih mogućnosti i trenutnog stanja.

Specijalno Xbody odjelo putem kabla omogućava prenos elektrostimulacija do samog mišića čime omogućava realizaciju programa koji je trener odredio. Odjelo se lako oblači i dozvoljava slobodne pokrete bez ikakvih ograničenja. 

Xbody koristi struju niske frekvencije za istovremeno ciljanje velikih mišićnih grupa, bez opterećenja na srce i na zglobove.

Xbody mašina omogućava kardio treninge, kao i treninge snage i predstavlja najbolji EMS uređaj za treninge jedan na jedan. Iako je proizvod vrhunske tehnologije, vrlo je praktična za korištenje i omogućava da svaki klijent ima svoj nalog. Na taj način se može pratiti napredak i korigovati programi u skladu sa individualnim potrebama vježbača.

Kako bismo uokvirili koncept treninga koji štedi vaše vrijeme, obezbijedili smo vam svu neophodnu opremu (ukoliko nosite svoju odjeću za trening, imajte u vidu da je prihvatljivo sve što je od pamuka). Opremili smo salon tako da možete da popijete kafu, čaj, da se istuširate poslije treninga i adekvatno pripremite za ostatak dana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE