HomeLjepotaEnzimski piling za lijepu i čistu kožu by Alisa Bajrović

Enzimski piling za lijepu i čistu kožu by Alisa Bajrović

 Enzimski piling lica je tretman koji svakako treba vašoj koži. Ukoliko niste koristili do sada, evo prilike da se upoznate sa svim prednostima.

Piše: Alisa Bajrović

Alisa Bajrović je vlasnica salona Diamond Touch iz Sarajeva. Estetičar je po struci sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti njege i liječenja kože lica.

Uklanjanjem mrtvih ćelija kože, lice postaje čistije sa ravnomjernijim tonom i teksturom. Dalje, uklanjanjem mrtvih ćelija sa kože, enzimski pling lica pomaže kod obnove unutar zdravih ćelija kože. Oni također mogu da pomognu kod smanjenja vidljivosti ožiljaka, starosnih fleka i bora.

Da biste bolje razumjeli šta zapravo znači enzimski piling lica, potrebno je malo objašnjenje i pojma enzim. Zbog toga smo vrlo rado razgovarali sa Alisom koja nam je objasnila sve o enzimima i enzimskim pilinzima. Nakon čitanja ovog teksta vjerujemo da ćete i vi zakazati termin za ovaj tretman. 

Enzimski pilinzi su proizvodi za njegu kože koji koriste enzime – kao što ime sugeriše – za piling kože i uklanjanje nečistoće. Za razliku od oštrijih hemijskih pilinga i alata za fizički piling, enzimski piling nježno i progresivno čisti pore i uklanja slojeve mrtvih ćelija kože i druge otrovne naslage. Iznimno su moćni iako nisu tako grubi za kožu. Budući da djeluju malo drugačije od ostalih proizvoda za piling, enzimski pilinzi izvrstan su izbor za osobe s osjetljivim tipom kože.

Kako djeluje enzimski piling?

Ukratko, enzimski piling sadrži mješavinu raznih voćnih enzima i organskih komponenti koje zajedno probavljaju mrtve ćelije kože i uklanjaju određene nečistoće u koži. Primarni sastojci bilo koje enzimske kore su skup voćnih enzima. Obično se uzimaju od voća kao što su:grejp, ananas, šipak, papaja i bundeve.

Mnogi enzimski pilinzi formulirani su tako da različiti enzimi sadržani u voćnim sokovima i sjemenkama djeluju međusobno. Dok se piling stavlja na kožu, enzimi prodiru u pore i djeluju na prirodno obnavljanje kože. 

Kao rezultat toga, razni enzimski pilinzi mogu pomoći koži da izgleda i osjeća se puno mlađe i zdravije, plus pomoći koži da pokrene proizvodnju kolagena i ojača elastičnost.

Prednosti enzimskog pilinga

Piling je vrlo važan dio svake holističke rutine njege kože. To je zato što se mrtve ćelije kože previše lako nakupljaju tokom vremena, začepljuju pore i dopuštaju da se s vremenom nakupe toksini i prljavština. Kada radite piling, uklanjate te mrtve ćelije kože i stavljate nove, mlađe i zdravije ćelije kože u prvi plan.

Rezultat? 

Zdravija i mekša koža koja se čini uistinu blistavom i vama i svima ostalima! Najveća prednost enzimskog pilinga je ta što omogućuje piling bez tipične nelagode. Kao rezultat toga, čak i oni s osjetljivom kožom mogu koristiti enzimske pilinge s velikim efektom!

Međutim, postoje dodatne prednosti koje enzimski piling donosi:

Trenutni rezultati – Budući da je enzimski piling iznimno nježan, koža ne bi trebala biti sirova ili nadražena kada uklonite piling ili kada je piling završen. Trebali biste vidjeti blistavu i podatnu kožu čim se piling ukloni, što vam omogućuje da koristite enzimski piling neposredno prije javnog događaja ili zabave bez ikakvih ostataka ili crvenila.

Bez zastoja – Budući da enzimski piling ne iritiraju pretjerano kožu ili imaju teške nuspojave, lako ih možete uključiti u holistički režim njege kože. To također znači da možete koristiti enzimske pilinge za dosljedniji piling u usporedbi s oštrijim metodama koje mogu imati ograničenje od jednom sedmično ili mjesečno.

Bolja tekstura i ton kože – Mnogi enzimski pilinzi koriste voćne enzime koji mogu olabaviti dosadnu kožu. To će zauzvrat pomoći da koža izgleda i osjeća se puno mekše i mlađe. Izvrsno za trudnice ili dojilje jer nesmetano mogu koristiti enzimske pilinge kako bi njihova koža izgledala blistavo i mladoliko kao i uvijek prije rođenja ili tokom njege malog djeteta. Većina vrhunskih enzimskih pilinga napravljena je od potpuno prirodnih sastojaka, tako da nema nikakvih neugodnih nuspojava.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE