Event ”Žena ženi”: Lijepo je biti lijep, ali je ljepše biti zdrav

0

U Hotelu Mostar održan je događaj ”Žena ženi” u organizaciji Marijane Zubac, voditeljice NutriCENTRA. Događaju su prisustvovale žene iz politike, zdravstva, farmaceutike i influencerice.

Glavna poruka koja je poslata je PREVENCIJA SPAŠAVA! 

Prisutnima se prvo obratila Marijana Zubac, koja je istakla kako nutricionisti nisu samo u službi pretilih.

“Prehrana se ne tiče samo estetike. To će doći kao nagrada. Poznajem puno žena uskog struka koje nisu zdrave! Prehrana se ne smije gledati samo iz aspekta redukcije masnog tkiva, prehrana mora biti protektivna. Žene su nositeljice promjena životnog stila, počevši od svojih domova, pa i u društvu. Ženama je potrebnija briga o zdravlju više nego ikada”, naglasila je.

Posebno predavanje koje je izazvalo pažnju i slušanje bez dala održala je Maja Golemac. Naime, ispričala je živo svjedočanstvo, kako je zapravo ”uhvatila” tešku bolest na vrijeme, uz pomoć i vođena od strane dr. Boženke Galić Tirić, specijaliste medicine rada i sporta, te Martine Zorić, specialiste radiologije i ostalog tima poliklinike Vitalis.

Izvrsnim motivacijskim predavanjem oduševila je i hercegovačka trenerica Ana Marija Penava. Predstavljene su inovativne metode mršavljenja ispred Feel Good studia, a doktorice iz poliklinike Musa su predstavile i Curaprox iTop metodu čišćenja zubi. Provizion optika omogućila je svim učesnicama besplatno testiranje vida, a iz studija La Bellezza učesnicama su urađene dijagnostika kože pomoću aparata Skin Instant Lab, te su još jednom podsjetile kako je individualan pristup osnova svake pravilne njege.

Kraj druženja obilježila je Nikolina Barbarić, suorganizatorica eventa i poručila: “Lijepo je biti lijep, ali je ljepše biti zdrav”.

Za prelijepo uređen ambijent u kojem su se svi gosti osjećali opušteno i prijatno zalužan je studio Inova Decor, a pjesmom je sve uljepšala Darija Ramljak. Iz organizacijskog tima Marijane Zubac se zahvaljuju svim medijskim sponzorima i onima koji su pomogli pri realizaciji ovog projekta, među kojima je i redakcija časopisa Beautiful

Redakciji časopisa Beautiful bilo je zadovoljstvo podržati ovakav događaj, a Marijani i njenom timu želimo puno sreće i uspjehe u narednim projektima!

Ukoliko ste propustili pročitati i ovaj članak, uradite to sada: Prva autorska knjiga Irfana Tepića – BERBER ILI PRIJATELJ?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here