Face Mapping® – Naša koža odražava ono što nam se događa u organizmu

0
477

Face Mapping®je dijagnostička metoda koja pruža sveobuhvatan uvid u stanje kože. Procjena šta se s kožom događa, te šta je uzrokom takvog stanja pomaže teraputu da odabere najprikladnije tretmane i proizvode za njegu – baš po mjeri Vaše kože.

Face Mapping® izvode educirani Dermalogica terapeuti u Derma Care centrima, ovlaštenim apotekama, te kozmetičkim salonima.

Prema saznanjima drevne kineske medicine, na kojoj se bazira Face Mapping®, naša koža odražava ono što nam se događa u organizmu. Tačnije, svaka od 14 zona – na koliko ih se lice dijeli ovom metodom  pokazatelj je zdravlja organa s kojim je povezana. Analizom svake zone utvrđuju se moguće promjene na koži poput začepljenja, izbijanja, dehidracije i/ili hiperpigmentacije.

Valja imati na umu da ovaj postupak ne zamjenjuje klasični medicinski pregled. Stoga, ako imate ikakve dvojbe o svom zdravlju, svakako posjetite liječnika.

Evo nekoliko primjera što biste mogli naći u pojedinoj zoni:

– Zone 1 i 3

Prema kineskoj dijagnostici, čelo je povezano s mjehurom i probavom. Česti upalni procesi na ovom području (akne) pokazuju da biste trebali poboljšati eliminaciju štetnih tvari unoseći u organizam više vode i cjelovitih namirnica.

– Zona 2

Predio između obrva odnosi se na jetru. Začepljenja u ovoj zoni upućuju na prekomjerno uživanje u alkoholu, tešku prehranu, možda i alergiju na hranu (kao što je netolerancija na laktozu).

– Zone 4 i 10

Uši su iznimno osjetljivo područje povezano s radom bubrega. Tople uši mogu ukazivati na povišeni nivo stresa; pijte puno vode i smanjite unos kofeina i alkohola, te crvenog mesa.

– Zone 5 i 9

Obrazi su pokazatelj stanja disajnog puta. Pušači i osobe koje pate od alergija često imaju proširene kapilare i komedone u ovom području, koje se povezuje s plućima.

– Zone 6 i 8

Oči su pravi prozor u zdravlje organizma, jer jasno pokazuju što se događa s bubrezima. Tamni podočnjaci, često nasljedni, postaju još izraženiji zbog hidriranosti i slabe eliminacije toksina.

– Zone 11 i 13

Nakon većih stomatoloških zahvata, na mandibuli (linija čeljusti u blizini ušiju) mogu se pojaviti izbijanja. Kod žena ovo je područje također povezano s jajnicima, a izbijanja se pojavljuju prije menstruacije.

– Zona 12

Izbijanja mogu biti povezana i s hormonskim disbalansom, koji je najvjerojatnije uzrokovan stresom. Loša prehrana i alergije na hranu također mogu utjecati na ovo područje budući da se brada povezuje s tankim crijevom.

– Zona 14

Porast adrenalina (hormona stresa), koji je povezan s radom nadbubrežne žlijezde, može se manifestirati neujednačenom bojom kože na području vrata. Parfemi također mogu potaknuti pojavu hiperpigmentacijskih mrlja.

Preporuka: pri nanošenju krema sa zaštitnim faktorom nemojte zaobilaziti vrat i dekolte!

Piše: Zrinka Raguž, Dermalogica HR

beutiful.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here