HomeLjepotaFarbanje kose: koja boja mi odgovara?

Farbanje kose: koja boja mi odgovara?

Svako malo žene jednostavno moraju promijeniti izgled! Ali prije nego što krenemo u bojenje kose postavlaj se veliko pitanje: Koja mi boja kose odgovara i koji sam tip? Koja boja kose zavisi od vrste boje. Postoje četiri različite vrste boja: proljeće, ljeto, jesen i zima. Razlika je uglavnom u zavisnosti od toga da li je koža prilično topla ili hladna. Ako je lice blago plavkasto, ima hladan ton (ljeto i zima). Ako koža treperi prilično žućkasto, to je topao ten (proljeće i jesen).

 

#proljeće

Za lagani, zlatni ten, najbolje je odabrati toplu boju kose, kao što je zlatna plava, bakarna ili topla do srednje smeđe boje. Izbjegavajte pepeo ili tamne boje kose koliko god je to moguće.

#ljeto tip

Ljetni tip ima plavičastu podkonstrukciju kože i nježan, ružičasti ten. Boje kose pepeljasto plave ili smeđe, ali i platinasto plave ili crvene boje kose s plavičastim podtonom odgovaraju ovoj vrsti. Tople, zlatne boje su prilično obeshrabrene.

#tip jesen

Žene sa smeđim očima i bronzanom bojom pripadaju tipu boje jeseni. Oni odgovaraju toplim smeđim ili plavušama. Za naglašene trenutke radije stavite zlatno plavu ili bakrenu boju. Ashen tonovi nisu za jesenskog tipa.

#tip zima

Takozvani tip Snjeguljice ima vrlo svijetlu kožu s plavičastim podtonom i tamnom kosom. Dakle, zimski tip tamni, pepeljasti tonovi. Zlatne nijanse ili naglašeni detalji učinili bi da svijetli ten izgleda dosadno.

Beautiful.ba

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE