HomeLifestyleFrizure ovog proljeća vraćaju nas u prošlost! 

Frizure ovog proljeća vraćaju nas u prošlost! 

Često se za historiju kaže kako se ponavlja, a u smislu ovoproljetnih najvećih trendova među frizurama, ta izjava nije mogla biti istinitija!

Popriličan broj ovosezonskih trendova su nekadašnji stilovi ali uz moderni ‘touch’. Pogledajte neke od tih frizura! 

‘Bubble’ rep

Ova frizura ujedno je zabavna i modna, a odlična je za razigrani izgled toplijih mjeseci bez obzira gdje ste krenuli. Najbolje je što je ova frizura toliko jednostavna za napraviti, sve što vam treba je nekoliko gumica i sprej za kosu. Može se nositi spušten, podignut, s ukrasima, s različitim gumicama, kako god poželite! 

Polu-kikice 

Mnoge slavne ličnosti vraćaju ikonični izgled Baby Spice-a uz ove polu dignute kikice. Trik ovog stila je da kikice budu ‘obuzdane’. Mogu biti malo messy, ili veoma stilizirane. 

Supermodel frizure 90-ih

Sada je u trendu kosa s volumenom. Na društvenim mrežama vidjet ćete frizure supermodela 90-ih. Profesionalci ovu frizuru zovu klasičnom ‘celebrity’ frizurum. Super je jer je zabavna, može biti neuredna ali i dalje izgledati jako dobro i trendi. 

Zigzag razdjeljak 

Mnoge od nas nosile su zigzag razdjeljak nekada davno, a stil se sada ponovno vraća u modu s modernim dodirom. Ovaj izgled stvara unikatan i ‘edgy’ izgled koji se može upariti s bilo kojim jednostavnim stilom, smatraju profesionalci. Ključ ovog stila je pravljenje čistog i glatkog razdjeljka. Onda ga možete upariti s jednostavnim repom, neurednom punđom ili bilo čim drugim. Opcije su neiscrpne. 

Uvijeni vrhovi

90-e nisu bile jedina decenija koja je dala inspiraciju ovogodišnjim trendovima. Već smo vidjeli dosta stilova iz 60-ih. Mogu se upariti s repom (pola podignutim), može se pustiti s razdjeljkom na sredini. Uradite šta želite. Ova frizura stoji svakome i predivno ukrašava vaš izgled.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE