Gea Heal: Priroda stvara, ruke oblikuju!

0

Budući da se bavimo njegom kože kroz prirodne, biljne proizvode, smatramo da je za kožu najbitnije čuvati je i ne izlagati hemikalijama koje se nalaze u većini proizvoda na tržištu.

Za početak nam se predstavite. 

Gea Heal okuplja kolektiv mladih entuzijasta baziranih u Mostaru i njegovoj okolici. Zajednički cilj nam je rad sa hercegovačkim najvećim bogatstvom, ljekovitim biljem. Naš brend je nastao iz želje i potrebe da ostanemo i djelujemo u BiH, istovremeno čineći dobro za našu zajednicu tako što ćemo kroz naš rad drugima približiti ljekovitosti hercegovačke prirode, i kroz savremene metode održati tradicionalno nasljeđe prirodnog liječenja.Recite nam kada i kako je nastao brend Gea?

Gea Heal je nastala prije 3 godine kada smo prijateljica i ja odlučile da našu veliku strast i ljubav prema ljekovitom bilju pretvorimo u svoj svakodnevni posao. Već od ranije smo za sebe i prijatelje pravile prirodne proizvode. Pokretanje Gea Heal brenda je bio prirodni nastavak našeg rada od ranije. Osjećale smo da je to odličan način da ostanemo u BiH i radimo ono u čemu uživamo. Sada je naš tim porastao i dosta smo naučili od prvog dana kada smo krenuli u ovu priču.

Šta/Ko vam je bio najveća inspiracija da pokrenete brend koji je već sada jako popularan?

Od samog početka smo uključeni u zajednicu malih proizvođača i kreativaca u BiH. To je naša oaza gdje smo dobili svu podršku, potrebne alate i znanja za kreiranje brenda i sve što dolazi poslije. Naišli smo na mnogo pozitivnih ljudi, zaljubljenike u svoj posao i entuzijaste koji nesebično dijele svoja iskustva u polju preduzetništva koje je trenutno u punom cvijetu u našoj zemlji. Otvoreni smo za svu komunikaciju i sva pitanja koje imaju mali proizvođači koji tek kreću u svoju poslovnu avanturu.

Po Vašem mišljenju šta je najvažnije za njegu kože lica?

Budući da se bavimo njegom kože kroz prirodne, biljne proizvode, smatramo da je za kožu najbitnije čuvati je i ne izlagati hemikalijama koje se nalaze u većini proizvoda na tržištu. Potrebno je poznavati svoj tip kože i tretirati je na način koji odgovara baš vašoj koži. Gea Heal proizvodi su nježni i u potpunosti ručno rađeni, od lokalnog ljekovitog bilja i sa puno ljubavi. Kroz Geu želimo pružiti našoj zajednici što više korisnih informacija o njezi kože i dobrostanju organizma. 

Koliko je hidratacija kože bitna?

Zavisno od tipa kože koji je specifičan za svakoga, postoji njega  koja se razlikuje od osobe do osobe. Stanje naše kože zavisi od spoljašnjih uticaja, te naših prehrambenih navika, emocionalnog stanja, ali i genetike. Uzimajući u obzir sve faktore, dolazimo do saznanja koji specifičan tip kože imamo i koja je njega najbolja za nas. Od toga zavisi i da li ćemo koristiti hidratantnu kozmetiku. Hidratacija iznutra je veoma bitna i nužna u svakodnevnoj rutini svih nas, to svima preporučujemo.

Vaš savjet/poruka za sve naše čitaoce? 

Volite i poštujte svoju kožu, najveći organ koji imate. Da biste uspješno to radili, potrebno je da poznajete potrebe svog organizma i načine samoregulacije kako bi uživali sami sa sobom gdje god bili. 

Instagram: gea.heal

Facebook: Gea.heal

https://linktr.ee/gea.heal 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here