HomeLjepotaGoranka Rađenović: Skidanje šminke je izuzetno važan ritual njege kože

Goranka Rađenović: Skidanje šminke je izuzetno važan ritual njege kože

U periodu od 23h, pa do ponoći, ćelije prolaze kroz mitozu – deobu uz pomoć koje se koža obnavlja. Mrtve ćelije se zamenjuju novim, a taj proces obnavljanja može biti ometen tragovima nečistoće na našem licu.

Sigurno znate i same koliko je skidanje šminke prije spavanja bitno za kožu, samo nekada padnete u iskušenje da preskočite ovaj ritual. Može vam biti oprošteno par puta ukoliko imate dobar razlog za to, ali naša preporuka i preporuka svakog kozmetičara bi bila da je prije spavanja skinete. Zašto je bitno skinuti šminku i na koji način pročitajte u nastavku teksta koji je pripremila Goranka.

Piše: Goranka Rađenović, kozmetičar

Goranka Rađenović po struci je kozmetičar i vlasnica je lanca salona „Dara“ u Banja Luci. Zastupnik je za Italijanski brend prirodne kozmetike „World of Beauty“.

Skidanje šminke i nije toliko zabavno, često budemo umorni u tom periodu dana, ali to je izuzetno važan ritual njege kože. Prije spavanja sa lica se trebaju ukloniti svi tragovi nečistoće, kako bi koža mogla slobodno da diše, u suprotnom će doći do zatvaranja pora, a pore su najbrži put do mitesera i bubuljica. 

Kako biste pravilno skinule šminku i bile sigurne da ste to dobre uradile pročitajte nekoliko mojih savjeta, tačnije koraka za pravilno skidanje šminke.

Mlakom vodom prvo pokvasite lice, tako ćete započeti skidanje prvog sloja šminke. Nakon toga birajte preparate prema tipu vaše kože i one koji su vam se pokazali kao dobri odstranjivači šminke. Svako ima različit ukus, neko voli gustu teksturu, neko pjene ili čak scrubove, znači proizvode birajte po želji i sastavu koji vam odgovara.

Bitno je da ti proizvodi skinu nečistoće sa vašeg lica koje su se nakupile na šminku koju ste nanijeli taj dan. Dobro utrljajte proizvod na lice, uši i dekolte, kako biste bile sigurne da ste obuhvatili svaki dio kože lica na koji ste nanijele šminku. 

Drugi korak, meni lično najdraži je, skidanje ostatka šminke mlijekom koje je za to namjenjeno. Kada uradite ovaj postupak tek onda shvatite koliko je polovično samo jedan način skidanja šminke. Ovim postupkom koža će dobiti svu potrebnu njegu sa delikatnim čišćenjem uz poštovanje prirodnog PH faktora kože.

Jedan takav proizvod je World of beauty mlijeko za čišćenje šminke, koji se pokazao kao jedan od favorit proizvoda svake žene. Naravno poslije svakog dobrog pranja šminke, hidratizirajte svoje lice i ujutro kad ustanete bit ćete ponosne na posao koji ste odradile noć prije. 

Sve proizvode „World of beauty“ možete ga naručiti, te se o njemu više saznati putem poruka ili poziva. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE