HomeLjepotaEkstenzije trepavica kao modni trend

Ekstenzije trepavica kao modni trend

Zadnjih nekoliko godina ekstenzije trepavica su doživjele revoluciju, a najpoznatija je Ruska tehnika.

Piše: Bojana Zec 

Bojana Zec iza sebe ima dugogodišnje iskustvo sa preko 2000 urađenih radova i učestvovanja na međunarodnim takmičenjima. Vlasnik je salona za trepavice BROOM, te Lux Lash (Crystal Nails) edukator za BiH.

Srećom da u beauty industriji postoji toliko olakšica da uvijek izgledamo spremne i svježe. Jedan takav primjer su trepavice! Sa bujnim i lijepim trepavicama pogled i cijelo lice izgledaju ljepše. Prije nego se odlučite na ugradnju naš savjet ali i savjet Bojane je da se raspitate kakvo iskustvo ima tehničar kod kojeg planirate ići. U nastavku više o ovoj temi piše Bojana.

U savremenom modnom svijetu, uređene trepavice su obavezan modni dodatak ¨outfit-u¨. Kada govorim u uljepšavanju trepavica, tu prije svega, mislim na ekstenzije i lash lift.

Zadnjih nekoliko godina ekstenzije trepavica su doživjele revoluciju po čemu je najpoznatija Ruska tehnika. Ponosim se činjenicom da sam jedna od prvih koji su počeli raditi navedenu tehniku na području Bosne i Hercegovine. O Ruskoj tehnici nadogradnje koja je veoma složena, održavanju trepavica i pravilima, biće više govora u nekom od narednih brojeva magazina.

Žene žele i vole izgledati glamurozno, pa pored dobre garderobe, frizure i make up-a, potrebna je i ekstenzija trepavica kako bi se istaknule oči i izbjegla prevelika količina šminke. Uz njih predlažem i crveni ruž koji je uvijek u trendu!

Kako se svjetski make up zalaže za što prirodniji izgled, tako je i u svijetu trepavica gdje je veoma važno i teško nadogradnjom dobiti taj prirodni look, kojeg najčešće primjenjujem i gajim kako u svom radu tako i učenju početnika. Pri tome je veoma bitno da se potpuno očuvaju prirodne trepavice.

Izuzetak su, naravno, svečanosti poput Novogodišnje noći gdje predlažem malo jači volumen (4-6D), ali je oblik potrebno prilagoditi obliku oka. 

Nakon dobro odrađenih ekstenzija vaše oči će biti naglašene i neće biti potrebe za dodatnom maskarom. Nema te maskare koja će pružiti ovakav “doll efekt”, a opet izgledati tako prirodno. 

Moj savjet je da uvijek birate provjerene Lash tehničare koji će uraditi dobar posao, jer u suprotnom ćete dobiti efekat što se očituje umornim očima i spuštenim kapcima.

Na kraju, pored toga, odabirom lošeg tehničara pored loših trepavica izlažete se riziku od bolesti i infekcija, jer needukovani tehničari često rade sa lošim materijalima i fejk proizvodima.

Ukoliko ste propustili, pročitajte i ovaj članak: Goranka Rađenović: Skidanje šminke je izuzetno važan ritual njege kože

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE