Greške koje radite dok uređujete nokte 

0
377

Manikura se čini laganom, ali mnoge česte greške sprječavaju vas da dobijete savršene nokte.

Ne pripremate nokat

Pripremanje nokta je vrlo bitan korak prije nanošenja laka, jer vaše ruke dolaze u kontakt s kosom, licem i drugim stvarima koje će ostaviti ulja na noktima. Operite ruke sapunom i vodom da bi lak ostao na noktima što duže. 

Ne turpijate nokte

S obzirom da su nokti vaše platno, bitno je da budu zdravi, adekvatno uređeni i oblikovani. Kad oblikujete nokte uvijek idite u jednom pravcu, jer turpijanje u oba smjera čini nokte slabima. 

Zanemarujete zanoktice 

Izbjegavajte rezati ili čupati zanoktice, jer to može dovesti do infekcija i iziritirane crvene kože. Pored toga, neujednačen lak zbog zanoktica ne izgleda privlačno. Pogurajte zanoktice prema nazad i nanesite ulje za zanoktice. To će spriječiti suhu i perutavu kožu oko noktiju. 

Ne nanosite bazu

Sloj baze prije laka je vrlo bitan jer utječe na dugotrajnost laka. Bazni lak ima mnoge prednosti poput toga što sprječava bojanje nokta zbog laka, poboljšava zalijepljenost laka za nokte ali i izjednačava površinu. 

Nepravilno nanošenje laka 

Ako ste se ikad pitali zašto vam se lak stalno skida i odlama, to je zato što ga nepravilno nanosite. Česta greška je nanošenje debljeg sloja zbog manje transparentnosti. Lak za nokte se ne suši lako ako ga stavite previše, zbog čega je bolje nanijeti više tankih slojeva. Način na koji nanosite lak također igra veliku ulogu. Nanosite lak sve do ruba nokta, jer se lak sužava kad se suši.

Ne stavljate zadnji sloj 

Kao i baza, postoji i završni sloj ‘top coat’. On produžava trajnost laka, stvara tvrđu i otporniju površinu, pored toga se lak suši brže. 

Koristite štapiće za uši

Koliko ste puta koristili štapiće za uši da popravite grešku? Da, uz pomoć njih je lako skinuti viška laka ako ste prešli, ali njihove dlačice se lako lijepe na neosušen i ljepljiv lak. Preporučujemo da umjesto njih koristite četkicu za šminku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here