Halime Sokolaj: Jako je važno saslušati klijenta i njegove želje

0

Nikada ne dozvolim da klijentica izađe iz salona ako nije 100% zadovoljna uslugama

Piše: Halime Sokolaj, make up artist

Halime Sokolaj rođena je u Prizerenu 1990 godine. U beauty industriju ušla je još u 16oj godini. Vlasnica je salona Fenix u Mostaru. Halime je još kao curica porodično imala frizerski salon. Najviše se pronalazi u svijetu make up-a i svečanim frizurama. Pohađala je mnoge edukacije kada je u pitanju make up. Sada je uspješni make up artist, te u svom salonu uljepšava žene svakodnevno. 

Recite nam nešto više o sebi? 

Ja sam Halime Sokolaj, rodom sam iz Albanije i živim preko 18 godina u BiH. Šminkanje za mene je nešto u čemu sam se pronašla još kao mala. Zbog situacije u porodici i posla kojim smo se bavili, nisam bila u mogućnosti da razvijam posao koji sam željela. Da ne dužim, moj san se ostvario i uspjela sam u tome jer naravno, nikada nije kasno da se krenete baviti poslom koji volite. 

Da li su klijentice prezahtjevne i kakvi su im utisci? 

Moje klijentice su divne žene jer shvaćaju moj rad i način na koji radim. Sve što one traže trudim se da im ispunim, kako u šminkerskom tako i u frizerskom dijelu. Naravno nikada ne dozvolim da klijentica izađe iz salona ako nije 100% zadovoljna uslugama. Njihove reakcije i osmijeh na licu me ispunjavaju, podstiču me da još više napredujem jer u ovom poslu možeš uvijek da rasteš.

Koji make up look je najtraženiji u Vašem salonu? 

Većinom klijentice odluku prepuste meni jer mi vjeruju. Najčešće radim smokey eyes i blendani eyeliner. Naravno, odlučujem po tome šta bi klijentu najbolje pristajalo. S obzirom da trenutno u našem salonu imamo 84 tehnike, klijentice su u mogućnosti da biraju kakav look žele.

Koji Vi najviše volite raditi? 

Vjerujte mi da OBOŽAVAM sve, kada već moram da izdvojim, ti bi bio CUT CREASE. Tehnika koja je jako zahtjevna, baš zato uživam u njoj jer volim izazove i maksimalno se posvetim. Tada su moje misli u svijetu šminkerstva i osjećam se predivno.

Na koji način se priprema lice prije šminkanja

Osobno meni, priprema lica je najvažnija stvar, moje klijentice su navikle da to traje čak i do 15min. Lice pripremam zavisno od tipa kože klijent. Jako nam je važno da je koža čista prije nego naneseno nešto na nju. Zatim serum koji hrani kožu, krema ispod očiju i za kraj primer.

Koliko je bitna ta priprema?

Kao što sam već spomenula za mene je jako bitna. Od početka moje dugogodišnje karijere primjenjujem takav način rada. Prošla sam kroz mnoge edukacije, čak njih 28, kroz većinu njih priprema lica je bila važna stvar prije početka rada. Naravno, sama sam se uvjerila u to kroz svoje iskustvo.

Da li imate neke savjete za dobar make up?

Pa naravno da imam. Jako je važno saslušati klijenta i njegove želje. Također, imati kvalitetnu šminku. Ja osobno pratim proporcije lica i po tome mogu donijeti odluku koji make up look bi najbolje izgledao.

Poruka za naše čitaoce

Nikada ne odustajte od svojih snova, radite posao koji volite i uživajte u njemu baš kao ja sada. Dođite nas posjetiti u Studio Fenix, rado vas očekujemo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here