Zerina Junuzović: Bez ožiljaka i “tetoviranih plavih obrva” – tehnika HAIRSTROKE

0

Dlačice oblikom i postavkom imitiraju prirodnu dlaku, gdje načinom iscrtavanja linije master dlaci i obrvi daje živost i eleganciju. Poslije završenog tretmana klijent a i okolina jedva da vide razliku između prirodne dlake i one koju smo mi dodali.

Piše: Zerina Junuzović, master edukator za mikropigmentaciju

Zerina Junuzović živi i radi u Gračanici. Zerina je master edukator za mikropigmentaciju i vlasnica je salona Beauty Studio Hanny u Gračanici. U svijetu ljepote je već više od 10 godina.

Zerinin salon nudi razne usluge uljepšavanja, od frizerskih do kozmetičkih tretmana. Kao početnik i sama je radila razne tretmane uljepšavanja od manikira, depilacije, profesionalnog šminkanja na kraju mikropigmentacija. Ističe kako svijet trajne šminke se znatno brzo mijenja i napreduje. Da bi svojim klijentima ponudila 100% od usluge usavršavala se širom Evrope, od Bosne, Srbije pa sve do Ukrajine, Rusije. Također tehnika koja je postala veliki hit je HAIRSTROKE. Ovom tehnikom postižete iscrtane obrve koje imitiraju prirodne. Više o Zerini i ovoj tehnici iscrtavanja obrva čitajte u nastavku. 


Mikropigmentacija je ono što me zauvijek osvojilo. Da bih svojim klijentima ponudila 100% od usluge usavršavala sam se širom Evrope, od Bosne, Srbije pa sve do Ukrajine, Rusije. Rad na sebi i zahvaljujući mojim vještinama, dovelo me na mjesto internacionalnog certifikovanog trenera u svijetu permanenta. Samo u ovoj godini sam bila počasni gost i demo predavač na 3 prestižna kongresa u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu. Uskoro se bliži jedan veliki kongres u Bukureštu, gdje sam dobila poziv za  dolazak  kao ambasador Bosne i Hercegovine. Najveće zadovoljstvo pronalazim u podučavanju mladih mastera, prenoseći znanje koje sam ja godinama sticala.

Mikropigmentacija je u narodu poznat termin kao TRAJNA ŠMINKA

Pod tim pojmom podrazumijevamo razne tehnike mikropigmentacije  na gotovo svim zonama lica. Od obrva usna i očiju. Svijet trajne šminke se znatno brzo mijenja i napreduje, ono što je na nama masterima je da pratimo trendove ali i da imamo svoj lični način rada i ono prema čemu smo prepoznatljivi.Gledajući strane kolege primijetila sam novu tehniku rada obrva koja je tek krenula da se razvija i veliki potencijal za naše tržište sam vidjela baš tu.

Bez ožiljaka i “tetoviranih plavih obrva” – tehnika HAIRSTROKE

Ta tehnika je HAIRSTROKE tehnika, način iscrtavanja dlačica PMU mašinom, na samoj površini kože. Bez ožiljaka i “tetoviranih plavih obrva”. Te dlačice oblikom i postavkom imitiraju prirodnu dlaku, gdje načinom iscrtavanja linije master dlaci i obrvi daje živost i eleganciju. Poslije završenog tretmana klijent a i okolina jedva da vide razliku između prirodne dlake i one koju smo mi dodali. Tretman je također predviđen i za djecu a i muškarce, tj. kategoriju svih osoba koje su izgubile obrve, također bivši onkološki pacijenti ili osobe koje imaju alopeciju. Kao već iskusan master završila sam nekoliko edukacija, najviše ONLINE.Shvatila sam da je to ono što nam treba.

ONLINE EDUKACIJE

U svijetu gdje smo mi primorane biti i poslovne žene, održavati rad salona i klijenata tako i voditi uspješan privatni život, često nam je vrijeme i organizacija veliki problem. Online edukacije pohađamo iz svog salona ili udobnosti doma, tada kada nama najviše odgovara, bez potrebe da putujemo. U mom programu je trenutno preko 30 kolega. Neki su završili kurs a neki tek kreću, ali se držimo skupa, organizujemo zoom sastanke, dijelimo iskustva i nadograđujemo znanje. Imamo platformu sa video prezentacijama, pdf vježbanke koje su spremne za print i zaista detaljno obrađene sve teme od higijene rada, materijala, pigmentologije pa sve do same tehnike rada i šema koje koristimo za rad.

A prednosti koje nam ovaj posao nudi su ogromne

Ono što bih iskreno iz srca rekla da ja mane u ovom poslu  ne vidim i mislim da ne postoje, a prednosti koje nam nudi su ogromne. Dobra zarada, što nam je kraju radnog dana svima cilj, organizacija svog radnog dana i vremena, putovanja i upoznavanje kolega, kultura i običaja. Bilo gdje da odete svoje znanje nosite sa sobom i zaista vjerujem da vrijedi uložiti u educiranje jer nam to ostaje i vraća se dugoročno. Granice ne postoje i samo želja za napredovanjem neka vam bude zvijezda vodilja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here