Ljiljana Mijatović: Uz stručnog tehničara dobar materijal je itekako bitan 

0

Ako meni sada date nekvalitetan materijal ja ću uraditi tehnički savršeno ali to neće izgledati tako. Isto tako ako date nekome kvalitetan materijal a on ne zna raditi, on to neće uraditi dobro. Osim lijepog krajnjeg izgleda urađenog tretmana, još jedna jako bitna stvar zbog čega treba koristiti kvalitetan materijal jeste zdravlje i mastera i klijenta.

Ljiljana Mijatović, tehničar i internacionalni edukator za nadogradnju trepavica, lash &brow lift, vlasnica salona beauty with Lilium i distributer brenda PREMIUM za BiH.

Ljiljana Mijatović je tehničar i internacionalni edukator za nadogradnju trepavica, lash & brow lift, vlasnica salona „Beauty with Lilium“ i distributer brenda PREMIUM za BiH. U beauty industriji je već 8 godina. Ljiljana Mijatović poznata je internacionalna edukatorica za nadogradnju trepavica. Kroz svoj rad i istraživanje kako o tehnikama, tako i o materijalima otkriva brend PREMIUM i postaje distributer za Bosnu i Hercegovinu. Svojom pričom želi potaknuti nove osobe u svijetu ljepote da se mnogo posvete radu na sebi, tehnikama i naravno materijalima, jer kako ona kaže ništa nije moguće i bez dobrog rada na tehnici i bez dobrih materijala za rad.  


Kako i kada je krenula vaša priča u beauty industriji?                                                              

Moja profesija uopšte nije bila bliska beauty svijetu, naime, posao u struci nisam imala i onda na nagovor prijateljice koja je već radila nokte, 2015. završavam svoju prvu edukaciju za depilaciju i medicinsku i estetsku pedikuru. Time sam se bavila nešto više od godinu dana.

Kako ste se odlučili da baš želite raditi isključivo trepavice? 

2016 odlazim na edukaciju za ruski volumen trepavica. To je bila prva edukacija u Bosni i Hercegovini za tu tehniku. Pošto je kvalitetna edukacija prvi korak ka uspješnoj karijeri, moja sreća jeste bila što je ta moja prva edukacija zaista bila kvalitetna. Meni lično ta edukacija je bila toliko teška i na samoj edukaciji sam bila najlošija polaznica. Posao je zaista težak i mene je čekalo puno vježbe. Bila sam na granici da odustanem (a kroz to prolazi svaka moja učenica), ali malo pomalo uz puno truda išlo mi je sve bolje. Neko vrijeme sam radila sama kod kuće, onda sam došla u Sarajevo i zaposlila se u jednom poznatom kozmetičkom salonu. Vrlo brzo sam zavoljela trepavice i uživala sam da ih radim i dobro sam ih radila, tako da se to brzo pročulo po Sarajevu i ja odjednom imam mnogo klijenata. Tada sam odlučila da ću da se posvetim samo tome i počinjem dodatno da se usavršavam. I dan danas se usavršavam, tako da do sada iza sebe imam ne desetine završenih edukacija kod različitih svjetskih edukatora. Kada sam shvatila da je moje znanje na tolikom nivou da mogu da ga prenosim i drugima završila sam par edukacija i za edukatora i počela da dajem edukacije. Moja edukatorska karijera traje već 5 godina.

Znamo da je jako bitna profesionalnost i preciznost tehničara, ali koliko je ustvari bitan i kvalitetan materijal s kojim radite?

Mišljenja sam da je podjednako bitno i jedno i drugo. Ako meni sada date nekvalitetan materijal ja ću uraditi tehnički savršeno ali to neće izgledati tako. Isto tako ako date nekome kvalitetan materijal a on ne zna raditi, on to neće uraditi dobro. Osim lijepog krajnjeg izgleda urađenog tretmana, još jedna jako bitna stvar zbog čega treba koristiti kvalitetan materijal jeste zdravlje i mastera i klijenta. Nekvalitetan materijal za nadogradnju trepavica je često napravljen od sintetičkih otpadnih materija koji u sebi sadrže čestice olova ili žive, a znamo koliko su ti elementi štetni po zdravlje ljudi. Hemijske reakcije svega toga i cijanoakrilata iz ljepila su dodatna opasnost po zdravlje. To je ono o čemu se malo priča, a što je jako bitno. Na mojim edukacijama ja dosta pažnje posvećujem upravo ovim temama.

Već duži period radite sa Premium materijalima za ugradnju trepavica, pretpostavljamo da su vaša iskustva i više nego zadovoljavajuća? 

Opet ću da se vratim na svoju prvu edukaciju za nadogradnju trepavica, koja je zaista bila kvalitetna i gdje je nama tada jako lijepo prezentovano koliko je kvalitet materijala bitan. Mi smo već tada dobili priliku da radimo sa jako kvalitetnim materijalom. Tada je to bio materijal koji se uvozio iz Rusije. Ja sam u toku svoje karijere radila sa par jako kvalitetnih ruskih brendova. Zbog sve ove situacije sa Rusijom bila sam primorana da tražim novi materijal i znala sam šta trebam da tražim. Tada sam probala mnogo različitih materijala i ni sa jednim nisam bila zadovoljna u potpunosti. Onda sam na sajmu u Beogradu kupila PREMIUM i da vam iskreno kažem on je nadmašio moja očekivanja. Osnivači PREMIUM-a toliko pažnje posvećuju kontroli kvaliteta i svemu onome što je meni jako bitno.

Postali ste i distributer Premium za BiH, da li ste zadovoljni sa probijanjem ovog brenda na područje BiH?

Da, sada sam distributer i edukator PREMIUM-a za Bosnu i Hercegovinu. Uradila sam to prvenstveno radi sebe i radi lakšeg nabavljanja materijala za sebe. PREMIUM na bosanskom tržištu je prisutan već godinu dana i svakim danom ljudi su sve više zainteresovani za njega. Imam jako dobru povratnu informaciju od klijenata koji ga probaju prvi put, i kupci nam se vraćaju što je nama dovoljan pokazatelj da su zadovoljni. Sve koleginice kojima je stalo do kvalitete materijala sa kojim rade već su prepoznale PREMIUM. Mi nudimo materijal za nadogradnju trepavica, lash&brow lift, spray tan (PREMIUM TAN) i jedini smo distributeri za MINA HENNU za cijeli Balkan.

Kakvi su vam planovi za budućnost? 

Što se tiče mene lično, planiram da se više posvetim edukacijama tako da kod mene možete da završite sljedeće edukacije:

  • bazna edukacije za nadogradnju trepavica tehnika 1:1;
  • bazna edukacije za ruski volumen;
  • usavršavanje tehnike;
  • usavršavanje ekstremnih zakrivljenosti;
  • lash lift;
  • brow lift.

A što se tiče brenda PREMIUM planirana su predavanja i prezentacije u cilju podizanja svijesti kolega i klijenata koliko je kvalitet materijala bitan. Također PREMIUM želi da proširi svoj tim tako da smo u potrazi za kvalitetnim edukatorima. Svi zainteresovani mogu da nas kontaktiraju putem društvenih mreža ili broja telefona.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here