Haris Alagić: Ljepota je ono što mi stvaramo!

0
103

Rezultat na Svjetskom prvenstvu frizera u Pariz je bio veliki vjetar u leđa za mene te motiv i inspiracija za budućnost.

PIŠE: Haris Alagić, frizer

Haris Alagić, po zanimanju frizer, u duši umjetnik.

Ima 23 godine, te od rođenja se znalo da će biti frizer. To je Harisova porodična tradicija, dedo je bio frizer, otac pa sada i on, a ko će znati koliko će se ta tradicija nastaviti. U svijetu frizerstva, gdje maštovitost i preciznost igraju ključnu ulogu, jedan mladi talent se izdvojio svojom izvanrednom stručnošću. Haris Alagić, nije samo stručnjak u svojoj domovini Bosni i Hercegovini, već je svoje umijeće potvrdio i na najprestižnijim međunarodnim takmičenjima. Ovo nije samo priča o takmičarskom uspjehu, već i o umjetničkom izražavanju kroz makaze i četke. U ovom članku ćemo zaroniti dublje u svijet frizerske umjetnosti, istražujući Harisovu karijeru, njegovu evoluciju kao frizera, i otkrivajući tajne iza njegovih spektakularnih uspjeha na međunarodnoj sceni. Haris Alagić, mladi virtuoz frizerske scene, postavlja nove standarde i ostavlja neizbrisiv pečat svojom strašću prema ovom zanatu.

Sa nekih 14 godina sam već krenuo dolaziti u salon i raditi pomoćne poslove frizera. Te se tako stvarala ljubav prema frizerstvu. Kroz godinu dana sam stekao dosta kvalitetnog znanja uz pravog mentora, mog oca, te sam odlučio da se počnem takmičiti.

Moja takmičarska karijera traje od 2017. godine pa sve do današnjeg dana je aktivna i prate je izvanredni rezultati. 

Na ovogodišnjem državnom prvenstvu BiH sam ispunio normu i postao senior i u seniorskoj konkurenciji po prvi put u novoj kategoriji se takmičio “Creative Fashion Cup” i osvojio visoko prvo mjesto uz podršku trenera Zlatka Alibalića iz Tuzle i mog oca Alena Alagića. Te taj rezultat mi je omogućio da odem na Svjetsko prvenstvo frizera u Pariz koje se održalo u septembru. Sam taj osjećaj kada znate da se takmičite s najboljim iz cijelog  svijeta sa kolegama koji imaju duplo ili više godina od mene.

Na tom takmičenju sam osvojio zavidno 10. mjesto na svijetu u seniorskoj konkurenciji. Taj rezultat je bio veliki vjetar u leđa za mene te motiv i inspiracija za budućnost. Imao sam priliku da vidim svjetske trendove u novoj kategoriji za mene, te da učim od najboljih. Da vidim koje alate oni koriste i proizvode za rad te da steknem nove prijatelje i poznanstva što je najvažnije. U sklopu takmičenja se održao veliki svjetski MCB SELECTION sajam u sklopu kojeg su bile i edukacije na kojim smo mogli vidjeti svjetske trendove koji će biti popularni 2024. godine te nove tehnike šišanja, farbanja i nove preparate i alate u svijetu ljepote.

Ono što bih volio istaći da ovaj odlazak na svjetsko prvenstvo bi bio daleko teži da nije naš magazin Beautiful bio uz nas te suportirao moj odlazak na čemu smo im zahvalni mnogo i čast nam je bila promovirati magazin u krugovima najboljih frizera i kozmetičara svijeta!  

Također neki od mojih najistančanijih rezultata su da sam višestruki državni prvak BiH, prošlogodišnji juniorski Šampion Srbije, osvojio sam 3. mjesto na Evropskom prvenstvu u Budimpešti te da sam bio 3. i dva puta 4. na Svjetskom prvenstvu frizera u Parizu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here