Haris Alagić: Ove godine na Cosmoprof sa sobom sam ponio i BeautiFUL

0
269

Čast mi je bila prezentovati i magazin BeautiFUL kolegama iz svijeta i pokazati im da i BiH ima veliki potencijal, savršene majstore i profesionalce, te jednu lijepu priču koju kroz BeautiFUL širimo.

Piše: Haris Alagić, frizer

Haris Alagić, 22 je frizer iz Sarajeva. Aktuelni juniorski prvak Bosne i Hercegovine u disciplini evening style kao i šampion Srbije 2022 u istoimenoj kategoriji i na OMC Svjetskom prvenstvu 4 mjesto na svijetu i kategoriji Bridal style. 

Svoju karijeru frizera počeo je od 2017 godine na državnom prvenstvu BiH i od tada je član Reprezentacije frizera Bosne i Hercegovine kao i Saveza frizera u BiH, a od ove godine i jedan od osnivača i član novog Udruženja frizera, kozmetičara i berbera Šampion – Sarajevo. 

Časopis se prošetao i do Bologne i pokazao šta sve BiH posjeduje u beauty svijetu. Dragi kolega i suradnik Haris je izrazio želju i ideju da sa sobom u Bolognu ponese časopis i predstavi ga ostalim kolegama. Komunikacija i saradnja sa profesionalcima širom svijeta nudim nam nove prilike za učenje i edukovanje. Harisu hvala na ideji, a vi pročitajte nešto više o sajmu koji se održao u Bologni u nastavku teksta, 

Već 54 godine se održava tradicionalni najveći sajam u Bologni “Cosmoprof”.

Na sajmu izlaže preko 2900 kompanija, a sajam se održava na preko 160 000 m2, te bude zabilježeno preko 250 000 posjetilaca istog. Sajam se održava 5 dana gdje posjetioci mogu da vide sve najnovije proizvode u svijetu kozmetike, frazerstva, opreme salona i parfema.

Neke od zanimljivosti od kojih sam imao priliku da vidim jeste novi izgledi frizerskih salona kako će to u budućnosti da izgleda, kao i nove načine educiranja mladih frizera putem VR naočala gdje se stvara virtualna realnost i kako u tom programu ustvari vi sisate kosu. 

Predstavljena je nova moda u svijetu muških i ženskih frizura, te novi aparati i preparati sa kojim ćemo brze i lakše doći do njih.

Za nas frizere je ključna stvar komunikacija te razmjena mišljenja sa kolegama, gdje mi imamo priliku da svoja iskustva dijelimo sa ljudima iz cijelog svijeta i gdje pravimo teze naših zajedničkih problema, te tražimo rješenje za iste. Također moram spomenuti i Međunarodni Sajam BeautiFUL koji se održava u BiH. Drago mi je da časopis BeautiFUL i Sajam BeautiFUL rade na organizaciji veoma krucijalnog događaja za našu zemlju ali i sve kolege iz beauty svijeta.

Čast mi je bila prezentovati i magazin BeautiFUL u Bologni kolegama iz svijeta i pokazati im da i BiH ima veliki potencijal, savršene majstore i profesionalce, te jednu lijepu priču koju kroz BeautiFUL širimo. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here