Ideje za odličnu organizaciju vašeg salona :)

0
716

Iako možda sanjate o velikom, elegantnom salonu s dovoljno prostora za čekaonicu i posebnom ostavom za sve vaše zalihe, u stvarnosti možda nećete imati toliko prostora koliko ste se nadali. Zato je neophodno da u svom salonu održite okruženje bez nereda.

Rad u dobro organizovanom okruženju i dobro skladištenje stvari ključno je ako želite raditi pametnije, a ne više. Nema klijenta na svijetu koji bi uživao u iskustvu u salonu koji izgleda neuredno. Kad u svom salonu uredite sve, bilo da je to frizerski salon, salon ljepote ili brijačnica, prostor će izgledati veći i čišći. To je ono što svaki klijent želi: lijepo iskustvo u salonu.

Koristite zidne police

Kao kozmetičar za nokte, vjerojatno imate na stotine nijansi boje noktiju, ili kao frizer, vjerojatno ćete u svom salonu pohraniti sve boje na svijetu. Te je predmete zapravo prilično teško prikazati, a treba im vremena da se dobro organizuju, pogotovo zato što ih morate čuvati od direktne sunčeve svjetlosti. Jedno od rješenja je ulaganje u odgovarajuću zidnu policu. To je obično najbolje rješenje koje omogućava vašim klijentima i vama samima da vide svaku pojedinačnu boju proizvoda. S kompaktnom bazom, neke zidne police također će biti efikasne i u pogledu prostora.

Označite proizvode i rasporedite ih po bojama

Nakon što ste sve svoje proizvode organizovali na zidnu policu, postoji još jedno pravilo koje biste trebali poštivati: raspored boja. Sve svoje proizvode stavite u redoslijed kodova boja kako biste brže pronašli željene nijanse. Mada, još jedna stvar koja često pomaže u održavanju vaših proizvoda je njihovo označavanje. Bez obzira na to organizujete li svoje proizvode prema njihovoj namjeni, boji ili koliko ih često koristite, preporučuje se ambalažu označiti na mjestu gdje ih skladištite, tako da ne morate svaki put kopati po proizvodima.

Organizujte kablove

Kablovi su glavne stvari zbog kojih salon izgleda neuredno. Što se nas tiče, jedna od najboljih ideja organizacije salona je ulaganje u organizator kablova na vašem stolu, tako da ćete izbjeći stalno petljanje kablova.

Koristite organizatore i kutije za odlaganje

Izbjegavajte nered u ladici samo zbog izgovora da niko neće vidjeti šta je tamo. Održavanje dobro organizovane ladice s kutijama za odlaganje i organizatorima je važno, jer jasno možete vidjeti sve što tamo imate. Izvrsna ideja za odlaganje u salonu je korištenje prostora za stolice stvaranjem prilagođene stolice ili sofe s prostorom za odlaganje. Tako možete pohraniti sve što imate, a da ne izgleda neuredno.

Organizujte ormariće

Pokušajte organizovati ormariće u salonu prema proizvodima koje želite pohraniti. Na primjer, koristite zasebnu policu za peškire, drugu za šampone, a treću za dezinficijense i higijenske proizvode. Nikada nemojte koristiti istu policu za nekoliko vrsta proizvoda kako biste izbjegli miješanje i stvaranje nereda. Također bismo vam preporučili d

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here