Imaš masnu kosu, a ne stigneš je oprati? Slijedi nekoliko trikova poznatih stručnjaka

0
491

Znaš onaj osjećaj kad opereš kosu, a već ti je drugi dan nekako masna? Da, događa se svima i ne možeš to izbjeći, ali zato možeš napraviti neke stvari zbog koji će ti kosa izgledati manje masna. Sigurno si odmah pomislila na ponovno pranje kose, ali postoje i druga rješenja. Evo što kažu razni stručnjaci.

“Stavi malo šampona za suho pranje kose odmah nakon što si posušila kosu fenom. Isto tako, možeš nanijeti na tjeme puder u prahu kako bi čim ti se kosa počne mastiti puder upio ulje”, rekao je stručnjak za kosu Michela Pezza.

“Žene s masnom kosom često ne koriste regenerator za kosu jer misle da će im kosa onda biti još masnija. Zbog ovoga nam kosa može ostati suha i uništena. Probaj regenerator koji se manje pjeni”, savjetuje frizer poznatih zvijezda Ben Cooke.

“Neke cure misle kako moraju kosu prati češće i agresivnije te koristiti proizvode koji su namijenjeni masnoj kosi, a istina je zapravo drugačija. Ovi proizvodi potiču proizvodnju ulja. Nemoj masirati šampone duže od 10 sekundi, izbjegavaj previše češljanja i diranja po kosi jer i to izaziva lučenje više ulja”, rekla je Laura Luciani, stručnjakinja za kosu.

“Vruća voda nije najbolja opcija za tvoju kosu. Ona može utjecati na lučenje još više ulja. Smanji temperaturu vode i kosa će ti biti zahvalna”, rekla je frizer poznatih zvijezda Richard Ward.

“Možda zvuči očito, ali kad ti je kosa podignuta manje se masti, a i nekad bolje izgleda od tek oprane kose. Kad osjetiš da ti se kosa i lice maste jednostavno kosu podigni u rep ili punđu”, savjetuje Zoe Irwin ambasadorica brenda Ghd.

“Ako ti se kosa brzo masti, nafrčkaj je. Valovita kosa će prekriti nedostatke i nitko neće primijetiti da imaš masnu kosu”, izjavio je nagrađivani frizer Lee Stafford.

Pročitajte više na: net.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here