HomeLjepotaIMPERIUM BEAUTY PREPORUČUJE: IPL epilacija - Uvijek je vrijeme za glatku kožu!

IMPERIUM BEAUTY PREPORUČUJE: IPL epilacija – Uvijek je vrijeme za glatku kožu!

Imperium Beauty – poznata beauty adresa i kozmetički salon u Vitezu, vlasnice Marije Toljušić jedno je od najpoznatijih mjesta koje Vitežanke biraju kao svoju oazu ljepote

Piše: Marija ToljušIć, vlasnica salona „Imperium Beauty“

Iako Imperium Beauty nudi nekoliko vrsta depilacije – od egipatske depilacije šećernom pastom, do klasične depilacije vrhunskim voskovima, IPL epilacija definitivno je odnijela pobjedu proteklog ljeta.

Iz Imperiuma nam otkrivaju nekoliko razloga zašto je IPL epilacija, odnosno, trajno uklanjanje dlačica postao jedan od najtraženijih tretmana, ne samo tijekom ljeta, nego čak i zimi.

“Volim osjećaj glatke kože, čak i u hladnim danima. Prije svega jer se nerado opraštam od ljeta, i na taj način osjećam kao da ljeto i dalje traje. Pored toga što se osjećam ljepše i sigurnije, volim kada sam bezbrižna jer ne moram svakih par dana trčati u salon ili koristiti britvice što mi je posebna gnjavaža u hladnim mjesecima. – Martina M., 30, klijentica salona Imperium Beauty

Ali, što je zapravo IPL epilacija i kako ona funkcionira, za mnoge je i dalje misterij, a osoblje iz Imperiuma spremno je da nam to i pojasni:

IPL epilacija predstavlja relativno nov način uklanjanja dlačica za dugotrajne glatke površine koje tretiramo. IPL (eng. “Intense Pulsed Light”) je svjetlosna terapija koja se osim za uklanjanje dlačica, koristi i u dermatološke svrhe.

Uklanjanje dlačica pomoću svjetlosti funkcionira na način da uređaj emitira valnu duljinu koja djeluje na pigment. Pigment u dlaci apsorbira svjetlost, a ona se zatim pretvara u toplinu, te ubija stanice koje su zaslužne za rast dlake. Kako bi IPL metoda epilacije funkcionirala, dlake moraju biti “žive” jer svjetlost ubija samo žive stanice. To znači da se optimalno unutar 48 sati dlačice moraju depilirati britvicom. Ne preporučujemo prethodno depiliranje voskom jer u ovom slučaju dlačice igraju ulogu fitilja koji provodi toplotu do korijena i uništava folikule koje dlačicu hrane.

Broj tretmana će ovisiti od foto tipa kože, također veliku ulogu igra boja i debljina dlačica, područje koje se tretira (prepone, noge, ruke, lice…), spol i starost klijenta/klijentice, kao i hormonalni status. Broj posjeta salonu s IPL razlogom se kreće  između 8 i 10 tretmana. Idealan razmak između dva tretmana je od 2 do 3 sedmice, ovisno o brzini rasta vaših dlačica.

Nakon obavljenih tretmana NE preporučuje se izlaganje suncu i solariju narednih 15 dana. Prema tome, hladnija godišnja doba idealna su za izvođenje ovog tretmana. Također, preporučujemo i korištenje krema s visokim SPF (zaštitnim faktorom). Dakle, jesen i zima su idealna godišnja doba za posjećivanje salona sa zakazanim terminom za IPL depilaciju.

Proces napredovanja brzo je evidentan i vidljiv, već nakon prvog tretmana klijentice primjećuju da se radi o uspješnoj bitki protiv dlačica. Postepeno je dlačica sve manje i manje, na mjestu gdje su bile, jedno vrijeme su vidljive svojevrsne “crne točkice” koje nagovještavaju rast dlačica, no one su u stanju mirovanja, i uskoro će biti potpuno uspavane. Što je veći kontrast između dlake i kože, to će tretman biti učinkovitiji. Idealna kombinacija bi bila svijetla koža i tamna dlaka.

Ovu vrstu depilacije ne preporučujemo damama tamnije puti i damama svijetlih dlačica poput sijedih, bijelih i narančastih, zbog nedostatka pigmenta.

Nakon određenih sesija, savjetujemo godišnje održavanje s dva do četiri tretmana!

Želimo Vam nježnu i glatku kožu bez dlačica!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE