HomeLjepotaPokrenite se i pustite da vas univerzum prati – Ella Tolić

Pokrenite se i pustite da vas univerzum prati – Ella Tolić

Ne plašite se svojih želja, pratite ih i bit ćete super primjer sebi ali i drugima

Piše: Ella Tolić, kozmetičar i vlasnica salona Ellan

Biografija: Ella Tolić rođena je u Oktobru 89 godine u Travniku. Odrasla u Livnu, a dio odrastanja provela je u Trogiru , a trenutno živi u Zenici. Po zanimaju je kozmetičarka i vlasnica salona Ellan u Zenici.

Njena biografija se veže za mnoga predivna mjesta, samim tim i ljude, običaje, narječja i divne uspomene. Obišla je dosta gradova u kojima je živjela i od svakog sa sobom ponijela po nešto, a najvažnije od svega da vjeruje u sebe i da ne odustaje tako lako. Poziv kozmetičara je univerzum jednostavno poslao za nju. Pročitajte priču vrijedne i ambiciozne Elle kroz redove koje smo zajedno pripremili, a za naredno izdanje časopisa BeautiFUL koji će biti spreman u januaru, zajedno ćemo pripremiti još jednu divnu priču.

Jako mlada, odmah po završetku srednje škole počela sam raditi. Bez mogućnosti za daljnjim školovanjem, moji životni koraci razvijali su se kroz sezonske poslove u inostranstvu. Ljubav prema sportu, fotografiji, umjetnosti, a poslije i ljepoti, njezi i estetici bili su jako izražajni. Moj tadašnji posao usko se vezao za egzistenciju, a hobi u kojem sam crtala i kreirala, pretvorio se u moj životni put.

U mladim danima plašila sam se svoje ambicije. Okupana našim tradicionalnim odgojem, smatrala sam da želja za isticanjem, borbom i stvaranjem nije baš poželjna pogotovo ako ste žena. Sada kao majka devetogodišnjeg sina, na te iste stvari gledam potpuno drugačije. Moja ambicija, želja i odluka srušile su sve barijere.

Danas u svojim tridesetim uspješan sam poduzetnik i pokretač vlastitog biznisa u vrijeme kada smo bili pogođeni svjetskom pandemijom. U doba kada je sve stalo, kada su mi svi govorili da to nije nikako dobra ideja. Zanemarila sam druga mišljenja i sa žarom i vjerovanjem pokrenula studio za relaksaciju, ljepotu i njegu. Pokrenula sam novu verziju sebe i zaista sa ljubavlju, predanošću i radom krenula u jedan sasvim novi svijet. Svijet business-a i poduzetništva.

Moja je želja da se ostvarim u ovoj poslovnoj branši, postanem potpuno financijski stabilna mlada žena, te da predanim radom, učenjem i iskustvom pretvorim svoju ideju u estetsko edukativni brend.

Svakodnevnim istraživanjem i radom sa klijentima doprinosom svojoj ambiciji za uspjehom. Tako bi isto voljela u budućnosti se baviti i mladim ljudima koji žele da se bave ovim poslom a nemaju hrabrosti i vjere u sebe. Mukotrpan put sam prošla do ovog svog cilja, pa bih rado da podijelim svoje iskustvo i znanje sa osobama koje žele imati osobni i poslovni rast.

Tako da ovim člankom željela bih da pozovem sve mlade ljude koji imaju ambiciju ka uspjehu da zaista shvate da samo odluka i odvažnost u startu već mijenja sve, pokrenite se i pustite da univerzum radi za vas.

Istina je da neko ima lakši put pri ostvarenju svog cilja, čimbenike poput roditeljske i financijske podrške ali to nije mjerilo niti garantirana cijena uspjeha. Moje iskustvo je pokazalo drugačije, ne treba se plašiti svojih želja koje vas tjeraju da mislite stalno o svojim idejama i snovima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE