Ines Jarak: Smatram da šta se god radi ispravno, detaljno i od srca da teško može propasti

0
559

Ines Jarak: Smatram da šta se god radi ispravno, detaljno i od srca da teško može propasti

Budite svoje, budite prelijepe, vesele, posebne na svoj način jer ništa drugo nije bitno.

 

Ines Jarak je jedna od najpoznatijih vizažistica na području Bosne i Hercegovine, a njen put do uspjeha nije bio jednostavan. Imati ideju, viziju i puno dobro volje je neophodno za uspjeh. Od svog imena i salona je uspjela stvoriti brend, te kao poslovna mlada žena uspješno rukovodi biznisom. Salon „Beauty by Ines“ otvoren je 2014. godine a od tada od danas postao je jedno od najpopularnijih mjesta za djevojake iz cijele Hercegovine i šire.

Za Beautiful, Ines Jarak govori o sebi i svom putu do uspjeha, beauty trendovima za ljeto kao i …

 

  1. Jedna ste od uspješnijih mladih žena na ovim područjima. Kako je došlo do toga, možete li nam ukratko opisati Vaš početak, ideje i vizije te put kojim ste morali proći?

Više puta sam pisala o samom početku i moram priznati nije bilo nimalo lako. Imala sam ideju, viziju i puno dobre volje i hrabrosti da krenem u nešto sasvim nepoznato i novo. Po zanimanju sam dip.ekonomist pa moram priznati da mojim roditeljima nije bilo drago sto sam se odlučila da otvorim salon, pored mame koja je preko 20 godina u bankarstvu jedna od najuspješnijih žena. Moj put je trebao ići u drugom smjeru, ali ja sam se odlučila za neki svoj put koji nitko i nije morao razumjeti, bilo mi je bitno da razumijem ja. Uz podršku supruga, uspjela sam se izboriti za sebe i pružila sam priliku samoj sebi da se dokažem u nečemu sto sam oduvijek voljela. Danas, moram priznati, da ni mama ne misli da sam pogriješila i jako je sretna sto sam krenula u ove vode. Kao i svaki početak bilo je teško ali ja smatram šta se god radi ispravno, detaljno i od srca da teško može propasti!

  1. Od svog salona i Vas samih napravili ste brend. Postali ste prepoznatljivi u svijetu make up-a. Kako ste se uspjeli izdvojiti iz mase i postati prepoznatljivi?

Način na koji sam nekako uplala u oko publici mog rodnog grada, a kasnije i šire, jeste činjenica da sam bila drugačija. Ja sam željela sve samo ne da budem kao svaki salon. Ja sam odrasla uz MTV i Vivu, Britney Spears i ekipu iz tog vremena, stoga uvijek sam nekako pratila trendove i sve sto sam željela nije postojalo kod nas, te me to i jeste dovelo do ideje da ja to dovedem u Mostar. Mostarke su prelijepe žene, ali za sve sto nam je trebalo morale smo ići ili u Srbiju ili u Hrvatsku. Nisam počela sa šminkom odmah, nego sa extenzijama trepavicama, noktima, Spray tan koji nije postojao čak ni u BiH, a ne u Mostaru. I sa svim tretmanima koji su se meni činili jako zanimljivi. Mislim da to i jeste bila tajna, nisam kopirala nego sam krenula sama stvarati ono se se meni sviđalo i izašla sam iz mase gdje je sve bilo isto i jednolično.

  1. Kako je poslovati u svijetu kojem preovladavaju žene? Da li se žene podržavaju ili ipak ne?

Kao i u svakom poslu, ako si uspješan imaš samo 2 strane. Ili te vole ili ne. Ja, moram priznati  da danas sa ovoliko godina, ni najmanje se ne zamaram. Uživam u svim ženama koje su uz moje rame, zahvalna sam im na podršci kako online na društvenim mrežama tako i u Mostaru. Činjenica da smo svake godine jači i brojimo 5 radnica u salonu govori mnogo toga. Treba se izborit u ovoj malenoj sredini za sebe i naučiti da se ne obazireš na sve loše nego samo na ono dobro i tek onda možeš naprijed. Naučila sam da su žene u ovom poslu ili izuzetno dobre ili upravo obrnuto, a vi zaključite sa kojim se isplati povezati.  Ja mislim da niti jedna perspektivna žena neće raditi zlo drugoj ženi niti bilo šta slično stoga priznajem ove druge me odavno ne zanimaju.

  1. Sigurno je da ste mnogo lijepa žena. Čemu to možete zahvaliti?

Ja nisam tip koji za sebe kaže niti da sam lijepa niti da nisam. Ja se trudim, pogotovo kad sam prešla prag 30-te, da držim do sebe maksimalno i prije svega da budem zadovoljna kako izgledam. Prije sam sebe mnogo vise forsirala, ali danas gledam da mi je lijepo. Zahvalna sam najviše svojim roditeljima pa tek onda svemu ostalom jer geni su čudo, a ja svojima mogu zahvaliti i previše.

  1. Koje preparate Vi lično koristite? Naravno i šta podrazumijeva Vaša briga o licu i tijelu?

Kao netko tko radi sa puno brendova isprobala sam sve. Uvijek se vraćam na primjer Kiehls proizvodima i jako sam tužna što ih nemamo u BiH. Ja imam masnu kožu i jako puno brige vodim oko svoga lica. Što se tiče tijela, moram priznati nisam nikad se borila sa celulitom, a mazalice do sad sam koristila samo da lijepo mirisem ili ljeti da se sjajim. Kao netko sa jako zahvalnom kožom jedino što radim redovito što se tiče tijela je piling. Lice je druga priča. Najviše brige vodim oko kože lica i tu ne štedim.

  1. Koliko vremena iziskuje konstantna briga o svom izgledu? Ili je to ipak nešto što se Vama podrazumijeva?

Meni to nije briga nego nešto svakodnevno. Ustajem- njegujem se, idem spavati njegujem se. Meni je to sastavni dio života.

  1. Mnoge djevojke dolaze Vama po savjete i Vi ih uređujete. Kome vi vjerujete u tom smislu, kome Vi idete?

 

S obzirom da imam salon sve tretmane radim u njemu, jedina osoba koja postoji sa strane jeste jedna divna starija gospođa koja mi radi tretmane lica u Mostaru i koja mi je kao druga mama kad je riječ o tome. Jedina osoba koju ću uvijek poslušati je upravo ona.

 

  1. Možete li nam reći nešto o beauty i make up trendovima u ovom periodu? Ljeto je, šta je poželjno koristiti…

Ja smatram da beauty trend ne postoji jer ono sto je u modi ne mora obavezano stajati svakoj ženi. Inače, kao sto sam na početku rekla ja ne spadam u one žene koje trče za onim sto je sad u modi nego za onim se se meni svidja. Jedino sto bih ja voljela vidjeti jesu ruževi u bojama da se napokon osjeti ljeto. Ima li sto ljepše uz taman ten.

  1. Koje su to greške koje djevojke često rade tokom ljeta? Šta izbjegavati….

Što se tiče ljeta moram reci da je manje više. Ako cure ne znaju dobro odraditi šminku ona može izgledati jako loše. Ja osobno osim ako idem negdje navečer ne šminkam se ni pod razno. Ja sam tip ili sve ili ništa stoga ja nisam dobar savjetnik za bb kreme i ostalo. Mislim da se ljeti koža posebno mora čuvati jer su visoke temp i žene nisu svjesne štetnosti sunca. Zaštitni faktor 50 i obavezno prestati sa svim agresivnim tretmanima čim dođe ljeto.

Što se tiče šminke najbolje se za posebne prilike prepustiti stručnoj osobi jer ipak sve to treba izdržati na plus 35

 

  1. Imate li neki savjet za mlade dame, naše čitateljice?

Za sve mlade čitateljice imam samo jednu poruku, a ona glasi: Budite svoje, budite prelijepe, vesele, posebne na svoj način jer ništa drugo nije bitno. Vjerujte u sebe jer je to prvi korak, ne gazite preko drugih do svoga uspjeha jer tu nema sreće nego ulazite u sebe budite uporne i ustrajne. Na taj način uspjeh će doći i trajat će jako dugo! Sretno cure ❤️

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here