HomeLjepotaIrfan Tepić: Pravilnim održavanjem do slavne brade

Irfan Tepić: Pravilnim održavanjem do slavne brade

Brade sjajnog izgleda ne događaju se slučajno. Puštanje brade zahtijeva vrijeme jer brada raste u fazama i zahtjeva posebnu njegu.

Iako je istina da neki muškarci mogu prirodno uzgajati bradu bolje od drugih, uistinu nevjerojatna brada rezultat je pravilne njege i pažnje prema detaljima. Dobra rutina njege i održavanja brade neophodna je za razvijanje one vrste brade kojom se možete ponositi – koja će vas izdvojiti od ostalih bradatih muškaraca kojima je održavanje brade naknadna zamisao.

I tu smo da vam pomognemo sa sljedećim savjetima za održavanje njege brade koji će izgled vaše brade i njezino cjelokupno zdravlje podići na novi nivo. Specijalno za časopis i portal BeautiFUL savjetuje Irfan Tepić.

Irfan Tepić, berber majstor i vlasnik salona za muškarce BERBER.BA

Ono što uvijek savjetujemo našim klijentima jeste da se posjetom barberu i izlaskom iz našeg salona ne završava njegova njega kose i brade. Za optimalne i dugoročne rezultate se i kući treba povremeno brinuti o kosi i bradi, redovno pranje, te upotreba proizvoda koji daju najbolje rezultate.

Savjetujemo da proizvode koje koristite budu precizirani da su namjenjeni za muškarce, takvi su se pokazali najkvalitetniji i isti pružaju bolju njegu. Na upit svakako dajemo individualne savjete s obzirom na rezultate koje osoba želi da postigne.

PET PRAVILA ZA PRAVILNO PUŠTANJE I ODRŽAVANJE BRADE

POČNI IZNOVA – Ako želite da počnete da puštate novu bradu, svakako krenite od nule. Odvojite malo vremena kako bi vaša koža bila svježa i dobro tretirana. Ovo će minimizirati sve rane znakove iritacije i temeljnih problema sa kožom. Zapamtite da je temeljna priprema ključna za reagovanje kože na oštricu. Prije brijanja trebate oprati lice sapunom kako biste očistili pore od viška ulja, prljavštine i mrtve kože. Nakon što operete i osušite lice, nanošenje ulja prije brijanja pomoći će vam da omekšate dlačice na licu i nahranite kožu prije početka rada sa oštricom.

ISTRAJNOST – PREVLADAJ SVRAB – Vaša brada može da svrbi prve dvije sedmice ili čak prvih mjesec dana rasta. Prije svega uzrokovane svakodnevnim nakupljanjem prljavštine, mrtvih ćelija kože i dehidracijom, nivo nelagode mogu biti problem. Bez obzira tu se javlja i prirodni svrab dok dlaka raste. Međutim to neće trajati zauvijek. Za olakšavanje nelagodnog osjećaja i svraba mogu se koristiti hidratantne kreme i ulja za bradu.

OBLIK KOJI ODGOVARA VAŠEM OBLIKU LICA – Uvijek postoji novo iskušenje u odabiru oblika brade. Međutim morate znati da svaki oblik ne može stajati svima isto, s toga postoje grafikoni koji pomažu pri odabiru realistične brade. Idalno bi bilo da se posavjetujete sa svojim berberom. Kada odlučite šta tačno želite, toga se držite do kraja.

IGRAJTE DO SVOJIH SNAGA – Puštanje brade je posao sa punim radnim vremenom. Čak i kada dlake na licu dosegnu željenu dužinu, potrebno je mnogo posla. Ako rast dlake nije svugdje ravnomjeran, ne trebate brinuti, berber to može lijepo dotjerati da se ne primijeti. Savjeti berbera su jako bitni, te će se on nastaviti baviti sa tvojom bradom da uvijek bude savršenog oblika, te uglađena.

BUDITE PONOSNI NA SVOJU BRADU – Za održavanje brade kod kuće, obavezno koristite regenerator i šampon za pranje, omekšavanje i raspetljavanje dugih i grubih dlaka. Dobro njegovana brada zahtjeva i češljanje svakodnevno. Od ovog trenutka ostaje vam samo da uživate u svojoj bradi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE