HomeLjepotaIvana ima savjete za idealan dubinski tretman za njegu vaše kose

Ivana ima savjete za idealan dubinski tretman za njegu vaše kose

Tretiranje kose farbom u kućnim uslovima ili salonima koji koriste nekvalitetne preparate, mogu da utječu na sam kvalitet kose. Sušenje fenom bez prethodno nanijete zaštite, nezdrave životne navike, stres utječu na kvalitet i izgled vaše kose. Razgovarali smo sa vlasnicom salona Ivana hairstyle koja nam je objasnila zbog čega je tretman botoxom idealan za njegu kose.

Kosi je potrebna redovna njega, zaštita i oporavak kose. Da bi kosa ostala sjajna i zdrava morate je njegovati. Ako je vaša kosa suha, beživotna, tanka, slaba i iskrzana, vrijeme je da razmislite o režimu njege koji joj je potreban. Vaša kosa je vaše bogatstvo zato morate voditi računa o njoj.

Najučinkovitiji tretman je Botox tretman (dubinski tretman za njegu vaše kose). Sprovodi se kroz tri faze i traje oko 30-45 minuta u zavisnosti od dužine i gustine vaše kose. Na početku procesa kosa se pere šamponom za dubinsko čišćenje koji otklanja višak različitih proizvoda koji se talože na koži glave (ostatke gela, pijene, ulja i laka za kosu).

U nastavku tretmana kosa se hidrira nanošenjem hranjive maske, koja ostaje da prima na kosi do 10 minuta, kako bi hranjivi sastojci prodrli u kurikulu dlake. Nakon toga nanosi se filer Botox za zatvaranje dlake, a zatim se kosa njeguje preparatima koji joj vraća blistavost i sjaj. 

Ukoliko želite da kosa bude trajno njegovana, tretman je potrebno ponavljati na mjesec do dva u zavisnosti od početnog stanja u kome se kosa nalazi. Ako je kosa mnogo oštećena tretman je potrebno ponoviti nakon mjesec dana. Slike radova i kosa koje se ponosom šetaju nakon usluga, možete pogledati i na Ivaninom IG profilu i uvjeriti se zašto je jako bitno gdje njegujte svoju kosu i gdje radite dubinski tretman Botox kose.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE