Ivana Tadić: Šminkanjem sam počela da se bavim još u srednjoj školi

0
459

Ako ste profesionalni u ovom poslu, svaki vid nepravilnosti na koži ćete lako savladati i korigovati, ali je najvažnije da shvatite šta zapravo vaš klijent traži od vas.

Intervju: Ivana Tadić

Profesionalni šminker se fokusira na unikatne karakteristike svakog klijenta, prilazeći svakoj osobi sa svježim pogledom i stvarajući šminku koja otkriva njenu jedinstvenu ljepotu. U nastavku je intervju sa Ivanom Tadić.

Recite nam nešto o sebi?

Moje ime je Ivana Tadić. Umetničko “Ivanay”.  Imam 23 godine, a šminkanjem se bavim 8 godina. Živim u divnom Sremu u  Sremskoj Mitrovici.

Kako ste počeli ovaj posao i otkud ljubav prema ovoj profesiji?

Šminkanjem sam počela da se bavim još u srednjoj školi i već tada sam shvatila da je to moja životna profesija. Način na koji sam uspešno usrećila devojčice, devojke, sve žene, me je možda i najjače emotivno vezao za ovaj posao. U drugoj godini srednje škole sam odlučila da je to zaista moj put i krenula sam u tom smeru.

Ukoliko klijent želi neki posebni look koji koraci su potrebni da nađminkate nekog na poseban način?

Prvi korak je definitivno da ulijem samopouzadnje klijentu da su sve žene posebne i lepe na svoj način. Ja volim da naglasim da su sve žene lepe, a moj je posao da se uz naglašavanje njihove lepote, uz pomoć šminke , osete prelepo. 

Koje usluge nudite u salonu?

Trenutno se bavim isključivo šminkanjem i edukacijama za šminkere, kao i edukacijama za devojke koje žele da nauče da se šminkaju same.

Trendovi u šminci ovog ljeta su?

Letnji trendovi 2023. godine definivno ostaju slični kao i prošle godine. Mogu reći da sam veoma srećna zbog toga jer ne postoji previše odstupanja od prirodnog, svežeg izgleda, koji svaka žena iznese na pravi način. Svež ten, mačkaste trepavice, začešljane obrve, puno rumenila i obavezno sjaj!

Koji su najveći izazovi sa kojima se susrećete u radu?

Definitivno smatram da je komunikacija ključna. Pravi izazov je ukoliko ne razumete klijenta ili klijent ne razume vas.  Ako ste profesionalni u ovom poslu, svaki vid nepravilnosti na koži ćete lako savladati i korigovati, ali je najvažnije da shvatite šta zapravo vaš klijent traži od vas.

Planovi za dalji rad.

Moj plan je otvaranje novog nivoa beauty studia i kreiranje mesta gde će svaka žena bez razmišljanja doći po “svojih 5 minuta”.

Poruka čitateljima.

Ukoliko volite ovaj biznis ili želite da pokrenete biznis sličan mom, nikada ne odustajte iako imate trunku straha ili sumnje. Ništa se ne dešava preko noći. Upornost, volja, trud i rad donose istrajnost. Život je vreme, zato ga iskoristite već danas.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here