Ivona Perkić: Beauty blogger sam postala dok sam bila u srednjoj školi

0

Potrudim se da svaki proizvod maksimalno isprobam kako bih svojim pratiocima mogla dati iskrene utiske.

Intervju: Ivona Perkić

Proizvodi za njegu i uljepšavanje su ono bez čega žene ne mogu, ali je mnogo važno koje proizvode koristimo i šta kupujmo. Danas je uticaj blogera i influensera veliki, i većina ljudi ih prati i kupuje ono što preporučuju. U nastavku donosimo intervju sa beauty blogericom Ivonom Perkić.

Recite nam nešto o sebi?

Prije svega želim da pozdravim sve čitatelje časopisa BeautiFUL kao i vaš tim, te da vam se zahvalim na pozivu za intervju, moje ime je Ivona dolazim iz Tuzle, bloggerica sam profila @beautycosmetics_9 već 4 godine, pored toga radim kao call agent, ali posebna ljubav se rodila prema makeup i skincare proizvodima i mnogo sam posvećena toj sferi.

Kako ste počeli raditi ovaj posao, odnosno kako ste postali beauty blogger?

Beauty blogger sam postala dok sam bila u srednjoj školi tačnije od tada mi se javila velika ljubav prema šminci i kozmetici, obožavala sam gledati ovu tematiku na društvenim mrežama, cilj mi je bio da pomognem mnogim djevojkama kako da odaberu odgovarajuće makeup i skincare proizvode, te da se zajedno zabavimo i razmijenimo mišljenja o proizvodima. Nisam željela postići efekat blogerke koja samo prima PR pakete i hvali na sva zvona, već kada proizvod nije zadovoljio moje potrebe to iskažem bez obzira dal je kupljen vlastitim novcem ili dobijen kao poklon iskrenost je nešto što će pratioci uvijek cijeniti.

Radite recenzije proizvoda, kako to funkcioniše, da li sve probate i koristite ili? 

Potrudim se da svaki proizvod maksimalno isprobam kako bih svojim pratiocima mogla dati iskrene utiske, naravno da za svaki proizvod je potrebno vrijeme i strpljenje da pokaže svoj učinak, mada nekada koža i pretrpi zbog toga ali ja uživam u tome i radim to sa velikom ljubavlju.

Najveći izazovi sa kojima se susrećete u ovom poslu su? 

Ima ih jako dosta ali evo navest ću dva kao primjer: Prvi izazov i onaj najvažniji jeste slikanje proizvoda i pisanje sadržaja za blog, uvijek treba da bude nešto novo, posebno i originalno gledati da se ne iskopira tuđi sadržaj, treba ispratiti također i novitete koji izlaze na naše tržište te predstaviti pratiocima, biti u toku kada su neke akcije u drogerijama, posvetiti pažnju svakom storyu i to sve upakovati kako treba. Ponekada nestane ideja za slikanje i taj period kada dođe trudim se da se toliko i ne primjeti i da moji pratioci to ne osjete sto je jako važno u ovom poslu. Drugi izazov jesu pratioci bitno je zadobiti povjerenje kod njih i izboriti se sa komentarima koji i nisu tako uvijek pozitivni, ali u svemu tome je najbitnije da ostanemo dostojni svog cilja i da ne obraćamo pažnju na takve stvari.

Recite nam nešto o njezi lica i tijela, s obzirom na to da i to stoji u opisu profila?

 Prije svega smatram da svaka djevojka/žena treba da njegu lica i tijela stavi na prvo mjesto, da se posveti kvalitetnoj rutini, uloži u to koliko može naravno, jer jako je bitno da se vodi računa o tome radi zdravlja a i kako vanjske ljepote tako i unutrašnje, to je neka pouka koju želim uputiti svim damama dobit će mnogo samopouzdanja i osjećat će se bolje. Sreća je ipak u malim stvarima koje možemo učiniti za sebe. Moj dan ne može započeti i završiti bez jutarnje i noćne rutine.

Koje su Vaše makeup rutine bez kojih ne možete?

 Prvenstveno dobra priprema lica sa skincare proizvodima, bez dobre pripreme makeup rutina neće biti potpuna, lice treba dobro nahraniti kako bi izgledalo zdravije i svježije prije samog šminkanja. To mi je nekako glavna rutina bez koje ne započinjem šminkanje i uvijek preporučujem dobar drogerijski tečni i setting puder kao i korektor, a uz to ide i bronzer u toplijoj varijanti, rumenilo, hajalajter, maskara, crna olovka u vodenoj liniji, te olovka i ruž za usne, bez kojih moj svakodnevni makeup look ne prolazi.

Koliko trendovi nameću pravila u beauty svijetu?

Danas je to postalo svakodnevnica, ali jako je bitno iznijeti to na pravi način i predstaviti pratiocima svaki trend bez nekih teških pravila već uvijek uvrstiti po svom ličnom osjećaju, jer tako se jedino najbolje može predstaviti način korištenja proizvoda u bilo kojoj rutini.

Planovi za dalji razvoj poslovanja. 

Mnogo toga svojim pratiocima pripremam, ima tu dosta saradnji sa klijentima koje će biti objavljeni do kraja godine, kao i kvalitetniji sadržaj koji će pratioci moći usvojiti. Planiram i završiti također par edukacija o grani kozmetologije, kao i usavršiti par tehnika šminkanja na kursevima, kako bih mogla snimati makeup-lookove i pokazati neke svoje rutine.

Poruka za čitatelje.

Poruka za sve čitatelje je da vjeruju u sebe i svoje snove, da ne dozvole da ih drugi sputavaju u uspjehu i da šire pozitivnu energiju i ljubav prema drugima i budu podrška te da iskažu vid dobrote na pravi način.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here