Marija Jolić: Make up smatram granom umjetnosti i svako lice je moje platno

0

Čini me sretnom svaka sitnica koja dođe kao rezultat mog rada i kvaliteta u koji ulažem.

Intervju: Marija Jolić

Profesionalno šminkanje je umjetnost koja može preobraziti vaš izgled i naglasiti vašu prirodnu ljepotu. Bilo da se pripremate za posebnu priliku, fotografisanje, vjenčanje ili samo želite osjećati samopouzdano u svakodnevnom životu, usluge profesionalnog šminkanja su ključne. Povjeravanjem svog izgleda u ruke stručnjaka, možete biti sigurni da će vaše lice zasijati i istaći se iz mase. U nastavku je intervju sa Marijom Jolić.

Fotografije: Đorđe Bukvić

Kako ste se odlučili baviti ovim poslom i otkud ljubav prema ovoj profesiji? 

Krenulo je krajnje spontano, još u studentskim danima kada se često dešavalo da mi devojke prilaze sa pitanjem kod koga sam se šminkala. U to vreme je to bio lep džeparac koji je značio svaki vikend novu haljinu za izlazak. Godinama je šminkanje bilo samo hobi, a kada je obim posla uzeo maha, rešila sam da izadjem iz kancelarije gde sam radila kao grafički dizajner, predjem na freelance i na taj način se više posvetim šminkanju. Ostalo je istorija 🙂

Čini me srećnom svaka sitnica koja dodje kao rezultat mog rada i kvaliteta u koji ulažem. Svaka poruka koja mi stigne od zadovoline devojke nakon šminkanja mi samo daje dodatni vetar u ledja da svoj posao uopšte i ne gledam zapravo kao posao i da u svoju šminkernicu dodjem puna inspiracije da svako novo lice učinim što lepšim, jer je za mene svako od njih samo po sebi jedinstveno.

Na  ig profilu stoji da ste makeup artist, edukator i grafički dizajner, kako ste spojili ove tri uloge, šta Vam je fokus?

Zapravo je sve povezano. Makeup smatram granom umetnosti, i svako lice je moje platno. Šminkam onako kako bih i nacrtala, anatomija mi je bio jedan od omiljenih predmeta. Na mojoj klasi je bilo samo 10 studenata, delili su nas u dve grupe po pet i na predavanjima smo imali modela koji stoji na sredini prostorije a naš zadatak je uglavnom bio da linearno crtamo celu figuru ali samo skelet modela ili samo mišiće. Tako da, veština da vidim ljude “ispod kože” (tj. lobanju i mišićnu strukturu) mi je dosta pomogla u makeup manipulacijama kada treba vizuelno podići spušten kapak, ispraviti asimetrije na licu i tako dalje… Edukacije sam godinama unazad radila samo individualne Našminkaj se sama i usavršavanja za kolege. I sada sa velikim ponosom mogu da najavim da od septembra kreće moja prva grupna edukacija i presrećna sam zbog toga.

Preferirate li određeni stil šminkanja, i možete li nam malo približiti Vaš rad? 

Podjednako su mi dragi i beauty i artistik projekti. Ono što mi je važno je da sve bude “pod konac” jako sam precizna i pedantna u svom radu i te neke tehničke stvari su mi baš bitne da budu besprekorne. 

Šta Vam je inspiracija i motivacija za rad? 

Inspirišu me klijenti, energija kojom zrače. Uvek zajedno razmatramo odevnu kombinaciju, nakit, frizuru…i u skladu sa svim tim detaljima dogovaramo makeup look koji će biti idealan.

Najčešći izazovi sa kojima se susrećete u radu? 

Volim izazove, kada ih nema, sama ih stvorim. Volim da iznova i iznova pomeram svoje granice i koristim kreativnost da stvorim nove trendove u beauty industriji. 

Planovi za dalji razvoj karijere? 

Što se mojih daljih planova tiče, volela bih da govorimo o njima tek kada se ostvare. Radim na nekoliko projekata trenutno i ono što bih istakla jesu svi prethodni projekti na koje sam prilično ponosna. Puno naslovnih strana, puno naših celebrity dama koje su mi ustupile poverenje da upravo za te prilike kao što su modni editorijali, naslovne strane ili čak crveni tepih, pored sjajnih kreacija ponesu i makeup look by Marija Jolić.

Poruka čitateljima.

Ne pratite slepo beauty i fashion trendove, klasika nikada neće izaći iz mode

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here