Sara Višća: Oduvijek sam imala afinitet prema beauty svijetu

0

Uvijek sam bila zainteresovana za njegu lica, šminku, kozmetiku, nokte.

Intervju: Sara Višća

Saloni ljepote predstavljaju oazu mira i opuštanja, gdje možete uživati u tretmanima koji će vašem tijelu i licu pružiti neophodnu njegu i osvježenje. Stručni  tim salona posvećen je tome da svaki klijent izađe iz salona sa osmjehom na licu i osjećajem potpunog zadovoljstva. U nastavku je intervju sa Sarom Višća.

Recite nam nešto o sebi. 

Lijep pozdrav, moje ime je Sara Višća, iz Sarajeva sam i imam 19 godina, završila sam srednju kozmetičku školu. Ime mog kozmetičkog/frizerskog  salona za uljepšavanje je Beauty Studio Señorita nalazi se u gradu Sarajevu u naselju Stup Tibra koji sam otvorila 2021 godine. 

Kako ste odlučili biti dio beauty svijeta i otkud ljubav prema istom?

Ništa se ne dešava preko noći i nešto jednostavno treba da voliš kada radiš. Uvijek sam bila zainteresovana za njegu lica, šminku, kozmetiku, nokte kao i većina djevojaka ali ja sam uvijek željela imati svoj salon i to je valjda krenulo iz djetinjstva. Salon sam otvorila sa 18 godina uz pomoć mojih roditelja, završila sam razne kurseve za tretmane lica i u tome se pronašla i još više razvila ljubav prema ovom poslu, zatim sam proširila svoj salon sa još usluga a to su frizerske usluge za koje imam divnu kolegicu Nihadu koja se frizerskim poslom bavi vec 16 godina, kao i moja mama koja je u isto vrijeme kada sam ja završavala kurseve za tretmane lica završila je kurs za puder obrve i depilaciju i usavršila se za to, također smo baš nedavno smo uveli i botox lica iglom i hijaluronske filere za koje imamo posebno obučenog stručnog doktora. U našem salonu će vas docekati ugodna dobrodošlica, dobra muzika, kafica ili čaj, sok, kolačić i naravno ugodan razgovor i opuštena atmosfera. 

Koje sve usluge nudite u svom salonu?

Usluge koje nudimo u salonu su razni tretmani lica (mezoporacija lica, mikrodermoabrazija,higijensko čišćenje lica, led maska, botox bez igle, masaža lica), botox lica, hijaluronske filere, frizerske usluge, trajna šminka – puder obrve, henna obrve i depilacija šećernom pastom. 

Možete li nam reći koji su koraci potrebni ako želimo neki tretman lica?

Za tretman lica je potrebno prvo zakazati termin, na terminu se dogovaramo sa klijenticom koji tretman je idealan za njihovu kožu, kada odredimo koji tretman lica radimo, pripremamo klijenticu za tretman, peremo ruke, zatim pripremamo kožu, u toku tretmana bitno je da opustimo naše klijentice, bitna je komunikacija sa klijenticama, u toku tretmana klijenticama objasnjavamo svaki korak tretmana tako da i one budu upućene sta im se dešava sa kožom i kakve sve proizvode koristimo na njihovoj koži.

Šta je ono što klijentice najviše traže od usluga i koliko su zahtijevne?

Prije tretmana lica djevojke upozorimo na nesto sto ne bi trebale raditi prije tretmana: Solarij, depilacija nausnica, takodjer trajna šminka, preporucujemo klijenticama ukoliko su radile botox ili hijaluronske filere da pricekaju najmanje 2 sedmice do tretmana lica. 

Najveći izazovi sa kojima se susrećete u radu su?

Izazove u radu svako ima u svakom poslu ali mi se trudimo da sve izazove i zahtjeve nasih klijentica uspijemo ispuniti na najbolji moguci nacin, te da naše klijentice budu zadovoljne a naravno i mi da budemo zadovoljni našim radom. 

Planovi za dalji razvoj poslovanja?

Planove za dalje naravno planiramo ali puštamo da sve ide svojim tokom i kako treba, nadamo se sljedece godine po mogucnosti promjeniti lokaciju salona na neko drugo prikladno mjesto i naravno pronaci veci prostor za daljni rad da bismo mogle naše usluge podici na još veci nivo i time još više zadovoljile naše klijentice te da bi tako povecale promet u našem salonu. 

Poruka čitateljima?

Poruka za čitatalje je da uvijek trebaju pronaći vremena da njeguju sebe i svoju dušu, i naravno da sve sto rade rade sa ljubavlju i osmjehom. Svima vam želim sreću i osmjeh i naravno ugodan dan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here