HomeLifesyleJednim korakom do savršenog prepanulog tena!

Jednim korakom do savršenog prepanulog tena!

Boja na koži koju dobijete traje oko 7 dana, jer se DHA veže za površinski sloj kože koji se za to vrijeme zamjeni, dok unutrašnji dio kože ostaje nepromjenjen. Airbrush je preparat koji ne sadrži nikakvu štetnost za vašu kožu.

Ma’ab Spa Centar Vam predstavlja Airbrush ili spraytan, profesionali način za samotamnjenje na bazi DHA (dihidroksiaceton) koji je odobren od strane FDA (Food and Drug Administration) 1973. godine za korištenje u kozmetičke svrhe.

Imate vjenčanje, maturu ili drugu jako važnu prigodu, a pri tome želite imati preplanuli ten bez UV zračenja, ovo je idealno rješenje za vas. Airbrush Spray Tan vam omogućava da nakon prvog tretmana vidite rezultate predivno preplanule kože o kojoj ste sanjali na potpuno prirodan način.

Boja na koži koju dobijete traje oko 7 dana, jer se DHA veže za površinski sloj kože koji se za to vrijeme zamjeni, dok unutrašnji dio kože ostaje nepromjenjen. Airbrush je preparat koji ne sadrži nikakvu štetnost za vašu kožu.

Ono što je jako važno naglasiti jeste da mi u našem Ma’ab Spa centru koristimo prirodne boje iz organske šećerne trske sa ECO certifikatima koji je siguran za trudnice i dojilje.

 

Pripremite kožu za Airbrush!?

Ukoliko ne koristite spužvu za tuširanje, poželjno je da uradite piling kože cijelog tijela dva dana prije tretmana, posebno obratite pažnju na podlaktice, koljena i risove jer upravo su to dijelovi sa najviše “mrtve kože” gdje se boja nepotrebno zadržava.

Brijanje, depilacija i piling nakon tretmana nisu preporučljivi jer se tako boja brže i lakše skida. Neposredno prije tretmana koža mora biti čista i suha, bez ikakvog mirisa (nanošenje dezodoransa, kozmetiških ulja/krema ili parfema) kako biste osigurali ravnomjerno razvijanje boje. Za vrijeme tretmana možete biti bez odjeće ili u kupaćem kostimu, preporučuje se da skinete sav nakit sa tijela te da podignete kosu.

Njegovana i hidratizirana koža je najbolja priprema. Nanošenje Airbrush-a traje svega 10 minuta. Odmah nakon nanošenja vidjet ćete boju, iako se nakon prvog tuširanja skida prvi sloj a ispod tog sloja vaš pigment u narednih 6-8 sati počinje da se razvija. Puni ekefakt tretmana imat ćete 3-4 dana a nakon toga boja počinje polako da blijedi, ali je i dalje postojana cijelih 7 dana. Najčešće boja prvo blijedi sa lica i ruku jer ti dijelovi tijela su najčešće u dodiru sa vodom.

Šta nakon tertmana?

Nakon tretmana preporučuje se da nosite tamnu, pamučnu i udobnu odjeću kako ne biste oštetili boju. Izbjegavajte kontakt s vodom i veliku fizičku aktivnost neposredno nakon tretmana. Ne zaboravite Vašem tenu potrebno je oko 6 sati da se potpuno razvije. Tuširajte se, ali što nježnije i kraće, bez bilo kakvih preparata, vidjet ćete boja će se polako ispirati, ali ne brinite-to je sasvim normalno. Obrišite se tapkajući po tijelu. Boju ćete zadržati ako se namažete mlijekom za tijelo bar dva puta dnevno, posebno ako imate suhu kožu. Ako primjetite nakon 10 dana da vam se boja zadržala na nekim dijelovima tijela, uradite piling ili kožu dobro istrljajte peškirom nakon tuširanja.

 

“Narandžasti efekat” na tijelu, NO WAY!

Preparat za samotamnjenje koji mi koristimo u svom spa/wellness centru proizveden je u Velikoj Britaniji kod jednog od vodećih svjetskih proizvođača sa 25 godina iskustva u razvoju i proizvodnji kozmetičkih proizvoda. Naš preparat sadrži najčistiji Ecocert, sertifikovani DHA (dihidroksiaceton) estrahovan iz organski gajenih biljaka. Vaša koža može postati narandžasta ako:

  1. koristite jeftin (nepoznate marke) preparat sa lošim kvalitetom DHA (aktivan sastojak u svim preparatima za samopotamnjivanje)
  2. ako nanesete previše rastvora na kožu, ili je sam rastvor previše jak.

Posebno ako imate prirodno svijetao ten, pjegice na licu, crvenkastu ili plavu kosu, lako izgorite na suncu onda je najbolje da radite sa svjetlom ili srednjom jačinom preparata za samotamnjenje. Nanošenje više slojeva nije uvijek bolje, sve zavisi kakav prirodni ten kože imate. Preparat ni u kom slučaju ne pruža zaštitu od sunčevih UV zraka, i nije preporučljivo izlagati se suncu 24 sata nakon tretmana.

 

Nekoliko dodatnih savjeta:

Ako želite imati savršen ten tokom zimskih dana treba da imate na umu nekoliko bitnih stvari:

-kombinacija niske temperature vani i unutrašnjeg grijanja dodatno isušuje Vašu kožu, pa je potrebno kožu više hidratizirati i njegovati.

– potamnjivanje preko suhe kože može dovesti do fleka, prugica i mrlja. Tečnost je jako važna za održavanje vlažnosti kože, pijte tekućinu redovno i unosite dovoljno omega 3 masnih kiselina u vaš organizam, također prilikom tuširanja izbjegavajte vrelu vodu koja kožu dodatno isušuje.

-veoma je važno redovno raditi piling kože i mazati se uljima ili losionom kako biste održali vlažnost kože u zimkom periodu.

Za potamnjivanje preko zime mi Vam preporučujemo svjetliju nijansu preparata, tako ćete razviti sjajan ten uz prirodan izgled ali ne da budete pretamni. Sa svjetlijom nijansom je dosta lakše održavati ten tokom zime nego sa tamnijom nijansom.

Ako planirate raditi airbrush za vjenčanje, onda je najbolje koristiti srednju nijansu preparata jer cilj Vam je postići najprirodniji izgled posebno ako mladoženja ima svjetliju kožu od Vaše kako ne biste proizveli veliki kontrast na fotografijama (preblijedo-pretamno). Ako niste nikada radili tretman ranije, predlažemo “ne eksperimentisati” pred vjenčanje, nego uraditi probni tretman mjesec dana prije vjenčanja da vidite kako će vaša koža to prihvatiti.

 

Airburush za takmičenja

Ako se bavite bodibildingom ili bodifitnesom, a pri tome želite imati besprijekorno  taman ten, Ma’ab Spa Centar ima rješenje za vas.

Ovaj tretaman će naglasiti vaše mišiće, te ćete se samim tim i osjećati ljepše. Također, jako je važno da odaberete najbolju boju za sebe i da tretman uradi profesionalac. Potamnjivanje airbrush-om je postalo sastavni dio svih sličnih takmičenja.

Postupak potamnjivanja obično se radi u dva tretmana, tj. jednom dnevno i to dva dana pred takmičenje. Za one sa izuzetno svijetlom kožom, potrebno je uraditi tri sloja nanošenja. Vaše posljednje nanošenje bi trebalo da bude noć prije takmičenja kako bi dali sloju dovoljno vremena da se razvije. Pripremu Vaše kože počnite nedjelju dana prije takmičenja, koristite mlijeko za tijelo svaki dan, a piling kože uradite dva dana prije tretmana. Što je koža bolje pripremljena to će se se bolje apsorbovati preparat na Vašoj koži a Vi ćete dobiti besprijekoran izgled tijela.

Ovaj preparat je također pogodan za osobe sa pjegama i one koji imaju vitiligo. Zato toplo preporučujemo da birate samo najbolje i samo provjereno za Vas, birajte Ma’ab Spa Centar Sarajevo.

 

Cijena kompletnog tijela 30 KM.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE