Jednostavan prirodni make up look

0

Svijet bez šminke vjerojatno bi bio manje zabavan. Šminka ima sposobnost da transformira lice, kao i moć da učini da izgledamo svježe i odmorno, čak i kada to nismo. Zbog toga su decentni make up lookovi za svaki dan tako popularni, jer nam omogućavaju da sa malo proizvoda i vremena postignemo savršen prirodan dnevni look. U nastavku vam donosimo par ključnih proizvoda i kako ih ispravno nanijeti da biste postigli ovakav izgled.

  1. Zaboravite na puder

Umjesto teških pudera, za vaš dnevni look iskoristite tečni korektor koji ćete nanijeti malom, ravnom četkicom na problematična područja poput akni. Za tamne krugove oko očiju korektor utapkajte prstom, te nakon toga nanesite transparentni puder za setovanje na t-zonu, i vaša podloga je spremna.

  1. Koristite kremasta sjenila

Za odmoran pogled, koristite kremasta sjenila čija nijansa je približna vašem tonu kože, i blendajte ih od linije trepavica prema obrvama. U kut oka nanesite svijetlo sjenilo, kako bi vaše oči izgledale krupnije.

  1. Uvijte vaše trepavice

Nabavite dobar uvijač za trepavice i uvijte ih prije nanošenja maskare. Maskaru nanesite samo na gornje trepavice, a obrve začešljajte prema gore i nanesite providni gel za obrve, kako bi one ostale na mjestu tokom cijelog dana.

  1. Neka rumenilo bude suptilno

Umjesto rumenila u kamenu, koristite kremasta rumenila koja možete nanijeti četkicom od sintetičkih vlakana ili vašim prstima, kako biste dobili prirodan look.

  1. Nanesite obojeni balzam za usne

Kao posljednji korak, nanesite balzam za usne u boji, koji će vašim usnama dati suptilni sjaj i punoću, uz jednostavno nanošenje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here