HomeLjepotaZašto usne ispucaju?

Zašto usne ispucaju?

Ovaj dio lica najčešće zanemarujemo, a jedan je od najosjetljivijih dijelova. Ispucale usne mogu upućivati na zdravstvene probleme, dehidraciju organizma, ali i na neadekvatnu njegu.

Stanje usana govori puno i o našem zdravlju. Ispucane usne javljaju se kod nedostatka nekih vitamina u organizmu, dehidracije tijela ili kronične upale koja je u toku. Muči li te problem ispucalih usana vrlo je važno otkriti uzrok na vrijeme jer on upućuje na neke promjene u organizmu.

Razlog zbog kojeg usne mogu biti suhe i ispucale može biti i dehidracija. Ako ne piješ dovoljno količine vode tijekom dana, tvoje usne će to osjetiti.

Primijetiš li da usne pored ispucanosti počinju i naticati vrlo je moguće da je to posljedica alergijske reakcije. Razmisli jesi li mijenjala pastu za zube, ruž ili si možda pojela nešto novo.

Osim zdravstvenih razloga, usne pucaju i zbog hladnoće, stoga je potrebna dodatna njega za vrijeme hladnijih dana. Suhi zrak najčešći je razlog ispucalih usana.

Dokazano je i kako alkohol, kafa i slatka hrana isušuju usne. Razlog je taj što upravo ove namirnice ubrzavaju potrošnju B2 vitamina koji je, između ostalog, odgovoran i za hidratizaciju usana. Kisela i začinjena hrana ne doprinose dehidraciji usana, ali ako su one već oštećene mogu ih dodatno iritirati.

miss7zdrava.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE