Jednostavni načini da budete fit čak i ako se osjećate lijeno

0

Mnogi se pitaju kako brzo doći u liniju? Ali kad je u pitanju trening, uvijek je lako pronaći razlog da ga izbjegnete.

Ako tek počinjete ovo putovanje, kondicija vam nije u najboljem stanju. Evo kako možete doći do fit figure, bez da se osjećate kao da ćete svaki put izdahnuti.

Držite se broja 10

Pokušajte raditi samo 10 sklekova i trbušnjaka svaki dan, čak i ako nisu uzastopni. Nešto je uvijek bolje nego išta, i nakon određenog perioda kad osjetite da ih lakše radite, možete povećati broj. 

Ustanite bar svako sat vremena 

Svi znamo koliko je cjelodnevno sjedenje loše za nas, pogotovo ako ste nagnuti iznad tastature i ne ustajete se da nešto pojedete ako ste previše zauzeti. Napravite sebi rutinu i ustanite bar jednom svako sat vremena, otiđite u toalet, napravite čaj ili samo ustanite i pozdravite kolegu. 

Hodajte bar 20 minuta dnevno 

Bez obzira da li je vani kiša, snijeg ili sunce, samo 20 minuta šetnje poboljšat će vaše zdravlje. Lako ih je uklopiti u svakodnevne obaveze, a nećete stalno pokušavati doći do zraka. 

Trenirajte u udobnosti svog doma 

Ne morate izaći iz kuće da biste uradili kvalitetan trening. Mnogo je laganih vježbi koje možete uraditi i kod kuće u svom dnevnom boravku. 

Sve isključite

Nije sve u vježbanju – naši svakodnevni životi imaju značajnog utjecaja na naše zdravlje i dobrostanje. Dovoljno sna je vrlo bitno da biste bili fit, a mnogi uređaji koje posjedujete mogu vas razbuditi i skratiti san. Ugasite svu tehnologiju bar sat vremena prije spavanja, i lakše ćete se odmoriti. 

Ne brinite o trajanju vježbanja

Kvalitet vježbanja ne zavisi o njegovom trajanju. Bilo koja vježba je odlična, a najbitnije je samo da se počnete kretati. Ne pokušavajte se penjati po planini prije nego što budete mogli hodati. Nije bitno hoćete li vježbati puni sat vremena, ili ako niste mogli trčati dugo koliko ste htjeli. Činjenica je da nešto radite i da je to bitno.

Upalite pjesmu i trčite dok trajete

Odredite neku pjesmu koju baš volite i počnite trčati, čak i ako traje 3.5 ili 4 minute nećete ih ni osjetiti. 

Vježbajte u toku reklama 

Gledanje TV-a je skoro svačiji užitak, pa zašto to ne kombinovati s vježbanjem? Možete uraditi mini vježbe dok traju reklame, bez obzira koja je vježba. Kad prestanu reklame, nagradite se kaučem kad krene film!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here