HomeKosaJordi Tenas, poznati frizer iz Barcelone: Oduvijek sam fan i zaljubljenik u...

Jordi Tenas, poznati frizer iz Barcelone: Oduvijek sam fan i zaljubljenik u kosu

Sajam BeautiFUL2022 okupio je mnoge stručnjake iz beauty industrije. Poznati frizer iz Barcelone, Tenas, je boravio nekoliko dana u Sarajevu i bio dio održanog sajma.

Piše: Jordi Tenas 

Jordi Tenas živi u Barceloni, Španija. Internacionalni je Master trener za Montibello brend više od 20 godina. Odgovoran je za sva uspješna putovanja po svijetu na kojima radi edukacije, razne frizerske manifestacije, prezentacije novih modnih kolekcija i novih trendova. 

Ekipa BeautiFUL-a ugostila je mnoge edukatore i vrsne profesionalce beauty industrije, među kojima je Tenas, frizer iz Barcelone i edukator za brend Montibello. Mnogo lijepih momenata i uspomena je ostvareno na sajmu, a više o tome nam govori Tenas.

BeautiFUL: Za početak recite nam ko je Jordi i odakle dolazi?

Tenas: Veliki pozdrav iz Barcelone za divnu ekipu u BiH. Ja sam Jordi Tenas, živim u Barceloni. Tehnički sam direktor i internacionalni edukator za brend Montibello.

BeautiFUL: Odakle dolazi ta Vaša ljubav prema frizerstvu?

Tenas: Oduvijek sam fan i zaljubljenik u kosu i sve vezano za nju. Ljubav je jednostavno tu, dok radim svoj posao osjećam se ispunjeno i vrlo rado svoje klijente uljepšavam. S obzirom na to da volim puno pričati, komunikacija mi je pomogla dosta u ovom poslu koji itekako zahtijeva lijep pristup, odnos i komunikaciju sa mojim dragim klijentima. Moja mama je isto frizer, te od nje sam također naučio voljeti svoj posao i ispoljiti svo svoje znanje i ljubav koju imam na svoje klijente. 

BeautiFUL: Edukator ste za poznati brend Montibello, kažite nam nešto više o tome?

Tenas: Da jesam, sa ponosom to uvijek govorim. Vrlo rado putujem svijetom i upoznajem svoje kolege frizere s kojima dijelim svoje znanje i sve vezano za brend Montibello. Dva puta godišnje kreiram nove fashion kolore i nove tehnike šišanja.

BeautiFUL: U Sarajevu se održao Sajam kozmetike, ljepote, zdravlja i wellnessa BeautiFUL2022, gdje ste zajedno sa kompanijom LNB TRADE d.o.o. koja je distributer brenda Montibello za BiH, predstavili novitete, te radili edukacije. Kakva su Vaša iskustva?

Tenas: Moram reći da su se utisci slagali nekoliko dana poslije održanog Sajma BeautiFUL2022. Cjelokupan sajam je bio na svjetskom nivou i drago mi je da sam imao priliku sa timom LNB TRADE d.o.o., na čelu sa Jovicom Ličenik, koji me je i pozvao, provedem vrijeme i upoznam kolege frizere u BiH. Osjetio sam jako dobru vibru u toku dva dana sajma, upoznao sam mnogo divnih ljudi koji također dijele ljubav prema kosi, kao što sam i sam. 

Iznenadio sam se, pozitivno, naravno, da tolika ljubav postoji kada je u pitanju kosa, ali i nadograđivanje svog znanja. Imali smo priliku da se družimo na velikom masterclassu koji se održao u sklopu Sajma. Na masterclassu smo predstavili sve novitete, otkrili neke trikove i zajedno uživali i družili se. 

BeautiFUL: Da li je Sajam BeautiFUL2022 ispunio Vaša očekivanja?

Tenas: Vjerujte mi, bilo je i više od očekivanog. Jer kada dijelite svoje iskustvo sa ljudima koji to cijene i prepoznaju, sve se slaže kao kockice. Čestitam mladom timu BeautiFUL2022 koji je učinio sve da se svi beauty profesionalci na jednom mjestu druže, dijele svoje znanje i prave nove uspomene. 

BeautiFUL: Kako Vam se svidjela publika u BiH, te da li biste se ponovo odazvali pozivu?

Tenas: Već sam pomalo nervozan i uzbuđen na pomisao da ćemo se ponovo nekom prilikom družiti u BiH. Nadam se da ćemo se naredne godine vidjeti na sajmu, držim fige i molim se za to. 

BeautiFUL: Da li imate neki savjet za naše drage frizerke u BiH a vezana je za brend  Montibello, te zbog čega ga najviše izdvajate od drugih?

Tenas: Kada pomislite na savršenu kosu i njenu boju, pomislite na Montibello. Mislim da će ovo biti dovoljna poruka za moje drage kolege frizere. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE