HomeLifestyleZa poseban enterijer studija „Backstage“ zadužena je Radionica For You

Za poseban enterijer studija „Backstage“ zadužena je Radionica For You

Još jedan studio u BiH koji svojim enterijerom oduševljava sve klijente je „Backstage“. A za sav namještaj koji po svojoj eleganciji i specifičnosti daje notu svjetskog izgleda, zadužena je Radionica For You.

Intervju: Jelena Božić vlasnica studia „Backstage“

Jelena Božić vlasnica je studija „Backstage“ i make up artist, iz Banje Luke. Njena priča počinje 2012. godine, kada njen hobi i ljubav prema šminkanju prerastaju u nešto ozbiljnije. Kao samouka šminkerka, bila je svjesna da će biti potrebno mnogo truda, rada i da sam talent nije dovoljan za uspjeh, ali je vjerovala u sebe. Od tog prvog dana pa do danas, prošla je brojne edukacije, stekla vjerne klijentice, uljepšala na hiljade lica. Stvaranje magije na licu je ono što je čini sretnom, a osmijeh nakon pogleda u ogledalo je njena najveća nagrada. 

Volimo razgovarati sa ljudima koji pored svoje usluge i profesionalnosti, uvijek spremno koračaju prema naprijed. Bilo da je ulaganje u svoje znanje ili ulaganje na prvi vizuelni dojam salona. Imali smo priliku da uživamo u udobnosti studia „Backstage“ i razgovarati o svemu sa divnom Jelenom. Razgovarali smo o njenim početcima, ali i o svemu što nudi u salonu. Tako da, ostanite i ostatak teksta sa nama i pročitajte više o Jeleni i njenom salonu.

BeautiFUL: Recite nam ko je Jelena i kako je krenula njena priča u beauty svijetu?

Božić: Na samom početku, kao tadašnjem studentu farmacije, salonski rad je djelovao samo kao lijep san. Prve dvije godine radila sam u stanu. Broj klijentica je rapidno rastao i znala sam da se mora desiti neka promjena. Svoje mjesto sam pronašla u frizerski-kozmetičkom salonu „Beauty Box“ za koji me vežu divne uspomene. Nakon toliko uspješnih godina rad, konačno sam, uz ogromnu podršku porodice, prijatelja, ali i mojih klijentica donijela odluku za osnivanjem vlastitog studia ljepote. 20. maja ove godine, moj nekadašnji san se ostvario i studio „Backstage by Jelena Božić“ otvorio je svoja  vrata. 

BeautiFUL: Koje usluge nudite u svom studiu?

Božić: Obzirom na to da se u današnje vrijeme živi dinamičnije nego ikad, te da jedna savremena žena nema mnogo slobodnog vremena, odlučila sam da koncept salona bude takav da možemo da na jednom mjestu pružimo kompletnu uslugu – od glave do pete. Dakle, pored mog make up kutka, tu je i frizerski dio (za sve vrste frizerskih usluga), kao i kozmetičke usluge (manikir, pedikir, depilacije). Moja malenkost zadužena je uz make up i za ekstenzije trepavica (ruskih i svilenih), a u narednom periodu očekuje me i usavršavanje za trajnu šminku – puder obrve.

BeautiFUL: Imali smo priliku uvjeriti se da dosta pažnje posvećujete enterijeru. Salon odiše sigurnošću i profinjenošću. Ko je idejni tvorac uređivanja?

Božić: Tako je. Pored kvalitetne usluge, koja je, rekla bih na prvom mjestu, potpuni ugođaj za klijente podrazumijevao je i lijepo uređen enterijer. Angažirala sam arhitekticu Jelenu Barać i već na prvom sastanku znala da će mlada, urbana žena ispuniti moja očekivanja. Imale smo istu zamisao – nešto drugačije, nesvakidašnje, svježe. Akcenat smo stavile na plavu boju – za koju se smatra da da je dobrobit za tijelo i um i čvrsto se veze za smirenost i spokoj.

BeautiFUL: Vjerujemo da znate koliko je bitno da i pored profesionalnosti i usluga, interijer odaje jednu dozu povjerenja klijenata u Vas? Kakve su reakcije i komentari Vaših klijenata?

Grbić: Reakcije klijenata su ono što me je na kraju cijelog projekta učinilo najviše ponosnom. Bez lažne skromnosti reci ću da je skoro svaka klijentica koja je zakoračila u studio izgovorila rečenicu: “Prelijepo vam je ovdje, divno ste uredili salon.” Moram priznati da je bilo mnogo neprospavanih noći, razmišljanja, stresa, ali ta rečenica je znak da je sve vrijedilo. 

BeautiFUL: Nedavno ste renovirali prostor u salonu. Nove komade namještaja koje ste ubacili su nesvakidašnji, ko je radio dizajn?

Grbić: Oko dizajna namještaja nije bilo mnogo dileme. Za većinski dio uređenja salona zadužena je Radionica For You. Svaki komad namještaja smo zajedničkim dogovorom planirali do najsitnijih detalja. Zahvalna sam im jer su uradili sjajan posao, što se i primjeti. 

BeautiFUL: Radionica For You već odavno radi odličan posao, te njihov namještaj krasi mnogo salona širom BiH. Kako ste zadovoljni njihovim uslugama?

Grbić: Za Radionicu For You imam samo riječi hvale i niti jednu primjedbu. Mnogo su mi pomogli pri odlukama oko izbora materijala, kao i samog dizajna. Sve je ispoštovano u dogovorenom roku, a funkcijom, izgledom, i kvalitetom, moram priznati, i nadmašilo moja očekivanja. U moru radnji sličnog tipa, izdvojili su se, te plasirali svoj brend na stepenicu iznad.

BeautiFUL: Koji kutak u Vašem salonu Vam je posebno drag?

Grbić: Kutak za šminkanje, bez dileme. To je moj subjektivni doživljaj, jer naravno, tu provodim najviše vremena. Klijentice su oduševljene kutkom za pedikir i manikir stolom – jer su zaista nesvakidašnji, što možete vidjeti na fotografijama. Pozivam vas svakako da nam dođete u našu oazu ljepote, te da se sami uvjerite u sve. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE