Jovana Panić: Zašto je važan tretman hidriranja lica?

0

Tim BeautiFUL razgovarao je s Jovanom Panić, kozmetičarkom i fizioterapeutom, te vlasnicom salona Beauty Corner. U ovom razgovoru Jovana nam otkriva tajne tretmana hidriranja lica i dijeli savjete njege. Pogledajte šta nam ona poručuje. 

Tretman hidratacije lica koji ja radim u salonu je dubinska hidratacija kože, gdje se kompletan tretman izvodi kroz masažu lica kako bi što bolje hranljivi sastojci (molekuli, vitamini  i minerali) iz proizvoda prodrli u površinske i dublje slojeve kože. Tretman se završava sa dvije različite maske . Ovaj tretman se jako dobro pokazao kod svih tipova kože i efekat je vidljiv odmah. Vraća blistavost koži, idealan je i nakon higijenskog tretmana.

Da, stvarno veliki broj žena ima problem sa dehidratacijom i veoma često miješaju tip kože sa stanjem kože, gdje dolazi do pogrešnog biranja proizvoda za svoju kućnu njegu i tu  dolazi do još većeg pogoršanja stanja kože.

Najčešće se dovodi u vezu sa unosom vode u organizam što ne mora da bude i jedini razlog. Spoljašni faktori dosta utječu na dehidrataciju kože i pravilan izbor proizvoda za njegu kože. Manifestuje se tako što se javlja zatezanje, perutanje, koža je bez sjaja i pojavljuju se fine linije oko očiju.

Zaštitite kožu od klimatskih uslova, unosite dosta tečnosti u organizam, koristite odgovarajuće kreme sa UVA i UVB zaštitom i tokom jeseni i zime. Čuvajte se sapuna koji isušuju kožu, ne pretjerujte previše sa pilinzima, koristite serume i dodatne maskice za hidrataciju kože. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here