Kako boja vaše posteljine utječe na raspoloženje?

0
350

Boje koje koristite u svom dekoru utječu na atmosferu koju stvarate i prije nego što odaberete boje, morate procijeniti kakav bi vaš ambijent trebao biti. Još u davna vremena, Kinezi i Egipćani koristili su terapiju bojama za liječenje, energiziranje i smirivanje ljudi. Boje utječu na naše mentalne procese i mogu promijeniti naše raspoloženje. Svaka boja ima drugačiji efekat. Možete promijeniti izgled svoje spavaće sobe odabirom boja pokrivača koji odražavaju vašu ličnost i stil. U nastavku otkrijte koje boje će vam pomoći da odredite atmosferu koju želite stvoriti u svom prostoru za spavanje.

  • Bijela

Jeste li ikad preispitivali zašto luksuzne hotelske sobe uglavnom imaju bijelu posteljinu? Bijela pomaže smiriti vaše raspoloženje. Uz mirnoću i opuštanje, bijela posteljina pruža vam dobar san, dodajući pritom veliku količinu udobnosti. Također, čini da vaša soba izgleda čisto, prostrano i moderno.

  • Zelena

Šta vam pada na pamet nakon što pogledate zelenu boju? Ova je boja idealan izbor za ljude koji žele ostati bliže prirodi ili vole zelenilo oko sebe. Zelena izaziva osjećaje spokoja i staloženosti. Zelena najbolje djeluje u spavaćim sobama jer djeluje umirujuće, a vjeruje se da čak pomaže u plodnosti, a može čak i spriječiti noćne more. Zato odaberite posteljinu zelene boje ako se želite opustiti.

  • Crvena

Crvena je idealan izbor kada ste romantično raspoloženi. Planirate pokazati ljubav prema voljenima? Kupite posteljinu crvene boje da potaknete uzbuđenje u spavaćoj sobi. Boja je topla i podiže nivo energije u sobi kao nijedna druga boja.

  • Plava

Odaberite nježnije nijanse plave posteljine i ona će zasigurno imati umirujući učinak na vas. Plava boja može vam pomoći u borbi protiv nesanice i postizanju dubokog opuštajućeg sna. Rečeno je da plava boja snižava krvni pritisak i puls, a to je ono što je čini idealnim izborom boja za uređenje spavaće sobe.

  • Žuta

Žuta donosi radost sunca i boja je sreće i veselja. Osjećate li se tjeskobno? Kupite žutu posteljinu i pretvorite svoju spavaću sobu u živahan, svjež i ugodan prostor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here