HomeLjepotaKako da ljetna boja potraje?

Kako da ljetna boja potraje?

Osim što se vraćate na posao i svakodnevno ne pijate Piña Coladu, jedna od najneugodnijih stvari u povratku u stvarnost nakon odmora je koliko brzo vam boja blijedi. Dakle, što možete učiniti kako bi vaš ten duže trajao? Ovo su trikovi pomoću kojih možete zadržati boju tokom cijele godine.

Priprema

Baš kao što ste promijenili valutu i rezervisali putno osiguranje, morate unaprijed planirati sunčanje. Danima koji su prethodili preplanulom tenu, održavajte kožu izuzetno hidratiziranom. Ključan je i piling, kako bi površina kože bila ravna.

Hidratacija

Ključ za duže trajanje preplanulosti, bilo prave ili umjetne, je hidratacija. Potražite bogate maslace za tijelo, svilenkasta ulja i losione s hijaluronskom kiselinom koji će zaista nahraniti vašu kožu. Uvijek održavajte kožu dodatno hidratiziranom prije, za vrijeme i nakon sunčanja, jer sunce isušuje vašu kožu. Losioni za poslije sunčanja izvrsni su jer koži osušenoj na suncu daju dozu zdrave hidratacije pa ih nanosite svaki dan kad dođete kući.

Hladna voda

Tuširanje vrućom vodom može koži oduzeti njena prirodna ulja i uzrokovati njeno isušivanje. A svi znamo da je suha koža = ten koji blijedi. Smanjite temperaturu tuširanja kako biste produžili vijek trajanja preplanulog tena. Također, upotrijebiti hidratantnu kremu za tuširanje kako biste kožu održali gipkom i hidratiziranom.

Spriječite guljenje

U redu, tehnički je ovo važnije prije nego što pocrnite, ali svakako je vrijedno spomena. Ako izgorite, koža će vam se vjerojatno oguliti, a kad se jednom počnete ljuštiti, možete se pozdraviti sa kožom obasjanom suncem. Nosite kremu za sunčanje s faktorom 30 ili više na odmoru i zadržite ten duže nakon što dođete kući.

Iluminacija

Imate osjećaj da je vaš ten izgubio sjaj? Isprobajte svjetlucavi losion za tijelo ili ulje kako biste svom tijelu dali trenutni sjaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE