HomeLjepotaFoilayage - nova tehnika za osunčane pramenove!

Foilayage – nova tehnika za osunčane pramenove!

Kad je došao balayage, činilo se da su sve naše molitve za boju kose uslišene. Konačno smo se mogli oprostiti od loših pramenova i pozdraviti nježno osunčanu, višedimenzionalnu boju. Ova tehnika, koja je nastala u Francuskoj, koristila je slikarske poteze boje koju je frizer nanosio slobodnom rukom, umjesto tradicionalne tehnike provlačenja češlja kroz kosu prije nanošenja boje od korijena do vrha i presavijanja folije oko presjeka.

Tradicionalni pramenovi će gotovo uvijek koristiti folije, a boja se nanosi na korijen kose, dok je balayage vizualna ručno oslikana tehnika koja radi s komadima kose. Rezultati su vrlo različiti jer balayage daje kosi pomiješanu i sveukupno mekšu suptilnu završnu obradu.

Već godinama balayage je najbolja tehnika bojenja kose u salonima i daleko najpopularnija među kupcima.  Iako je suptilni balayage još uvijek jako tražen, mnogi se odlučuju za novu, izraženiju verziju koristeći tehniku ​​koja se naziva foilayage. Evo svega što trebate znati.

Šta je foilayage?

Foilayage je kombinacija balayagea s upotrebom folija koje se češće viđaju u tradicionalnom načinu izvlačenja pramenova za stvaranje svjetlijih dijelova, zadržavajući prirodni izgled kose.

Kako se primjenjuje?

Kolorist razdijeli kosu i strateški nanosi boju za kosu, a zatim omota dio u folije i ostavi da se razvije. Ovo pojačava svjetlinu i lakoću zadržavajući laskave prednosti uokvirivanja lica.

Ključ izgleda je u načinu na koji kolorist nanosi folije. U tradicionalnim pramenovima, kolorista bi nanosio boju od korijena do vrha prije nego što bi cijeli dio presavio u jedan komad folije.

Kako bi se izbjeglo miješanje dijelova kose na koje je nanesena boja sa dijelovima koji su namjerno propušteni, kolorist koristi dva lista folije, zadržavajući boju savršeno na mjestu dok se razvija. Folije ubrzavaju proces posvjetljivanja i stvaraju svjetliji, briljantniji rezultat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE