Kako da vaš ruž traje cijeli dan?

0
446

Dobar ruž je jedan od najbitnijih dijelova make upa. Posljednjih godina, tekući ruževi su stekli veliku slavu i postale neophodan dio make upa, i to s razlogom. Ovi ruževi imaju više pigmenta od klasičnih ruževa i ostaju postojani tokom cijelog dana. Ipak, kod njihovog nanošenja trebate znati nekoliko trikova koji će vam pomoći da ostanu na vašim usnama. U nastavku pogledajte kako precizno nanijeti tekući ruž.

Ključ savršenog tekućeg ruža leži u pripremi usana. Bitno je da usne budu hidratizirane, a najlakši način da to postignete je da redovno nanosite balzam za usne. Prije nanošenja tekućeg ruža prvo nanesite balzam koji će služiti kao podloga za vaš ruž. To će vam pomoći da mat ruževi ne isuše vaše usne.

Sljedeći korak je pažljivo ocrtavanje rubova usana pomoću olovke za usne. Uokvirite vaš kupidov luk, a zatim uokvirite vašu donju usnu. Također, nanošenje olovke prije ruža produžava njegovu trajnost, bez obzira na to je li mat ili sjajne završnice. Kod mat ruževa možete nanijeti različitu olovku na rubove usana i na unutrašnjost usana, kako biste ih iskonturisali. Zatim, utapkajte olovku kako vaše usne ne bi izgledale previše oštro, te nanesite ruž na sredinu usana i rasporedite ga prema rubovima, kako biste mogli ispraviti eventualne greške pri nanošenju. Kako biste uklonili greške, uzmite malo kreme za lice i četkicom obrišite vaše pogreške. Za kraj, nanesite još jedan tanji sloj vašeg ruža. Vaše usne su sada spremne!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here