Kako do debljih obrva?

0
536

Imate tanke obrve? Bez obzira na to da li na tome možete zahvaliti sebi, zbog pretjeranog čupanja, ili svojoj genetici, sada imate dvije mogućnosti: 1. prihvatite vaše obrve onakvima kakve jesu ili 2. isprobajte kombinaciju seruma, olovaka, gelova i tretmana kako biste ih popunili.  Ukoliko vam je privlačnija druga opcija – ovdje smo da vam pomognemo. Jer, iako možda nećete imati najdeblje obrve na svijetu, ipak možete isprobati ove savjete kako biste ih ojačali.

  1. Isprobajte regenerator za obrve

Ako želite deblje obrve, njega je ključna. Isprobajte proizvode koji sadrže sastojke koji hrane vaše obrve. Regeneratori za obrve sadrže peptide, lipide, pantenol i biljne ekstrakte kako bi omekšali i ojačali dlake obrva. Zbog ovakvih formula, vaše obrve se čine punijima i zdravijima.

  1. Masirajte obrve

Stručnjaci za obrve preporučuju noćnu masažu obrva, jer je dobra cirkulacija izuzetno važna za njihov rast. Budući da je svaki folikul vezan za sićušne krvne žile, nježnom masažom poručja svake noći možete potaknuti bržu cirkulaciju na tom području kako biste potaknuli rast obrva.

  1. Hidrirajte se

Zdrava i hidratizirana koža ključna je za rast obrva. Ako vaše tijelo opskrbljujete dovoljnom količinom vode, vaše tijelo može se pravilno detoksirati i zadržati sve hranjive sastojke. Uz ispijanje vode tokom cijelog dana, važno je i hidratizirati i područje oko obrva. Laganim pritiskom nanesite kremu za područje ispod očiju oko cijelog oka prilikom svakog korištenja.

  1. Koristite ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje je pristupačno rješenje koje se koristi za poticanje rasta i trepavica i obrva. Stoljećima se koristi za liječenje raznih stanja, uključujući gubitak kose. Ovo ulje je široko dostupan, prirodni proizvod koji vam može pomoći da dobijete gušće obrve. Samo pazite da odaberete 100% čisto, organsko ulje, jer vam se zbog njegove lake dostupnosti može dogoditi da kupite razrijeđenu verziju s kojom nećete dobiti rezultate koje tražite.

  1. Ostavite pincetu

Najčešći razlog zbog kojeg obrve sporo rastu je upotreba pincete. Problem je u tome što čupanjem dlaka pincetom remetite prirodni ciklus rasta, a može doći i do oštećenja folikula dlake. U najgorem slučaju, može doći i do polutrajnog gubitka dlaka, zbog zaustavljenog ciklusa rasta.

  1. Imajte strpljenja

Iako je lakše reći nego učiniti, što se tiče rasta obrva, strpljenje je vrlina. Dlake na vašim obrvama slične su vašoj kosi, jer rastu u ciklusu i može proći neko vrijeme dok sve dlake ne počnu rasti ravnomjerno. U međuvremenu možete postići izgled debljih obrva tehnikama šminkanja i njege.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here