HomeLjepotaKako do lijepog osmijeha?

Kako do lijepog osmijeha?

Prekrasan osmijeh vaš je najvažniji dodatak. Zapravo je to često prvo što ljudi primijete kod vas. Ako ste nesigurni oko izgleda zuba, niste sami. Međutim, danas su vam na raspolaganju mnogi kozmetički stomatološki zahvati koji će vam pomoći da dobijete lijepe zube i desni koje želite. Evo detaljnijeg pregleda nekoliko savjeta koji mogu pomoći svima da uživaju u prekrasnom osmijehu.

 

SAVJET # 1 – ODRŽAVAJTE DOBRU ORALNU HIGIJENU

Prekrasan osmijeh započinje lijepim zubima, a jedan od najboljih savjeta za održavanje sjajnog izgleda zuba jest održavanje dobre oralne higijene. Trebali biste prati zube najmanje dva puta dnevno, a bitno je i svakodnevno koristiti zubni konac. Upotreba vodice za ispiranje usta koju preporučuje vaš stomatolog također može pomoći ukloniti bakterije i spriječiti zadah iz usta.

 

SAVJET # 2 – JEDITE I PIJTE DOBRE SASTOJKE

Da bi vaši biserno bijeli zubi izgledale najbolje što mogu, morate obratiti pažnju na ono što jedete i pijete. Hrana koja je zdrava za vaše zube uključuje jogurt, sir, hrskavo povrće i voće, lisnato povrće i orašaste plodove. I umjesto pijuckanja sportskih napitaka, sokova ili gaziranih pića prepunih šećera, pijte vodu kako biste spriječili pojavu karijesa. Ispiranje vodom kad ne možete prati zube također vam može pomoći da isperete čestice hrane dok ne dođete do četkice za zube.

 

SAVJET # 3 – NE ZABORAVITE RUTINSKA ČIŠĆENJA I PROVJERE

Ako želite lijep osmijeh, nemojte preskočiti rutinsko čišćenje zuba i redovite preglede. Tokom redovnog čišćenja zubni higijeničar može ukloniti površinske mrlje koje su vam promijenile boju zuba, ostavljajući vam blistaviji osmijeh. Redovno čišćenje također pomaže u prevenciji bolesti desni. Važni su i pregledi kod stomatologa svake dvije godine. Vaš će stomatolog moći otkriti sve rane znakove oralnih problema. Na taj se način mogu riješiti prije nego što postanu ozbiljniji.

SAVJET # 4 – Pitajte svog stomatologa o izbjeljivanju

Jeste li primijetili da vaši zubi izgledaju požutjelo ili imaju sitne mrljice? Nažalost, to se događa s godinama. Određena hrana i navike mogu pridonijeti mrljama, poput crnog vina, kafe, čaja i pušenja. Ako ste zabrinuti zbog umrljanih zuba, pitajte svog stomatologa o mogućnostima izbjeljivanja. Dostupne su mnoge mogućnosti izbjeljivanja koje mogu pružiti brze, značajne rezultate.

SAVJET br. 5 – RAZMOTRITE OPCIJU KRUNICA

Dostupne su razne kozmetičke opcije koje će vam pomoći poboljšati funkciju i izgled zuba za ljepši osmijeh. Krunice se koriste za jačanje oštećenih zuba. Budući da pokrivaju cijeli zub, oni ne samo da poboljšavaju funkciju, već poboljšavaju i izgled zuba. Zubne ljuskice također vam mogu pružiti prekrasan osmijeh koji tražite. Tanke porculanske ljuskice prilijepljene su za vaše zube i mogu poboljšati boju zuba ili ispraviti izgled zuba.

 

SAVJET 6 – ZAMIJENITE ZUBE KOJI NEDOSTAJU IMPLANTATIMA

Nedostatak zuba može ostaviti praznine u vilici, koje vas mogu navesti da skrivate vaš osmijeh. Ne samo da su te šupljine estetski neprivlačne, već i otežavaju normalno razgovaranje i žvakanje. Zubni implantati nude jedan od najboljih načina za nadomještanje zuba koji nedostaju. Ne trebaju održavanje koje dolazi s protezama i funkcioniraju poput normalnih zuba. Osim toga, izgledaju potpuno prirodno.

 

SAVJET # 7 – ISPROBAJTE INVISALIGN

Iskrivljeni zubi mogu vas spriječiti da dobijete osmijeh kakav želite, ali nošenje tradicionalnih metalnih aparatića za zube možda neće zvučati vrlo privlačno. Invisalign nudi rješenje za mnoge ljude. Sjajna stvar kod Invisaligna je što je jedva vidljiv, tako da se možete osmjehnuti bez straha da će on biti vidljiv. Često su brži od tradicionalnih aparatića, pa nećete morati dugo čekati na svoje ravne, lijepe zube.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE