HomeLifesyleKako izabrati salon u kojem ćete raditi nokte?

Kako izabrati salon u kojem ćete raditi nokte?

Za portal Beautiful piše Lejla Huseinović, master edukator akademije i brenda Luxkraft!

Danas u svijetu postoji veliki broj kozmetičkih i frizerskih salona. Svaka zgrada gotovo da ima barem jedan salon. Kako se onda odlučiti gdje i u kojem salonu raditi nokte?

 

Prva stvar koju trebate gledati su slike radova nail tehničara. Pregledajte slike radova raznih majstora, obratite pažnju na oblik noktiju na slikama, na urednost, na najsitnije detalje. Također pbratite pažnju na koji način su obrađene zanoktice, kako je nanesena boja na nokte, da li su zanoktice krvave ili uredno obrađene?.. Također, čitajte komentare, osvrte i ocjene na poslovnim stranicama salona. Slike će Vam najviše pomoći oko odabira salona!

Drugi korak je kontaktiranje osoblja salona. Pristup klijentu putem telefonskog razgovora Vam može dosta toga reći o salonu. Birajte salone koji su tačni i poštuju zakazane termine, te u slučaju nepredviđenih situacija bi Vas trebali blagovremeno obavijestiti. Uvijek birajte salon i nail tehničara koji vidno brine o zdravlju noktiju klijenata.

Kako bi Vam salon postao drago mjesto, potrebno je od davaoca usluga primiti lijepu energiju i osjetiti ljubav prema poslu koji radi, kako biste se i Vi lijepo osjećali, te rado posjećivali salon.

Svakako da biste trebali obraditi pažnju o higijeni prostora ali najprije o higijeni tehničara i tehničarki. Obratite pažnju sa kakvim alatom radi Vaš tehničar. Alat s kojim Vam radi nokte mora biti čist i sterilan. Čišćenje alata treba proći više faza, koje možda nećete moći vidjeti jer se čisti prije dolaska klijenta, ali svakako se može primjetiti ukoliko je alat korišten i nije očišćen. Ukoliko vidite ultrazvučnu kadicu i sterilizator, budite bez brige, jer Vaš kozmetičar vodi brigu o higijeni. Poželjno je da Vi kao i Vaša tehničarka prije početka rada operete ruke sapunom i toplom vodom, te ih dezinficirate. Vaša tehničarka po pravilu bi trebala nositi zaštitnu masku za lice i rukavice.

Najbolja opcija koju nude pojedini saloni jeste da svaki klijent ima svoju turpiju koja se nakon termina dezinfikuje i spakuje u kutiju koja je spremna za istog klijenta naredni put.

Nadam se da sam Vam pomogla oko stvari na koje biste trebali obratiti pažnju. Svakako je bitno kada odlučite koji salon i usluga Vam najviše odgovaraju, jeste da se na tretmanu opustite i iskoristite te momente da posvetite sebi i svojim noktima.

I na kraju možda jedna od najtežih odluka je odabir boje i dezena koji ćete staviti na nokte! 😊

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE