HomeLifesyleKoju pedikuru izabrati?

Koju pedikuru izabrati?

Svi smo se mi, stari i mladi našli u situaciji kada smo skrivali svoja stopala i oblačili čarape u cik ljeta. To više ne mora biti tako! Svaka osoba ima određeni problem sa svojim stopalima, bio to urasli nokat, zadebljana koža ili ne oblikovan nokat.
Vjerujte  da ne postoji osoba koja ne pogleda svoja stopala pred samo ljeto i poželi ih zatvoriti u tenisice. Rješavanje u takvim situacijama je naravno, pedikura.

Vrste pedikura

Postoje estetska, klasična i medicinska pedikura. Iako je razlika u klasičnoj i medicinskoj pedikuri velika, većina ljudi ne zna razliku.

Estetska pedikura  sastoji se od kupke, pregleda stopala i odstranjivanja manjih nakupina zadebljane kože te obrade nokta, lakiranja i njege hranjivom kremom. Ovu vrstu pedikure preporučujemo osobama koje nemaju urasle nokte, kurje oči i ispucalu kožu.

Klasična pedikura uključuje kupku, pregled stopala, uklanjanje zadebljanja kože, oblikovanje noktiju te uređivanje stopala , njega stopala odgovarajućom kremom te masaža. Ova vrsta pedikure idealna je za osobe koje su u srednjoj dobi i imaju ispucalu kožu stopala te žele dobiti glatka i njegovana stopala.

Medicinska pedikura sastoji se od kupke, pregleda stopala, uklanjanje zadebljanja kože, vađenje uraslih noktiju i kurjih očiju , oblikovanje noktiju te uređivanje stopala, njega stopala propisanim uvijetima (krema, kapi za spriječavanje uraslih noktiju, antibiotska krema za gljivice) te masaža stopala. Ova vrsta pedikure preporuča se starijim klijenticama i klijentima koji imaju problema sa zadebljanom kožom te urasle nokte i moguće kurje oko.

Neki od uvjeta koje salon u kojem se obavlja pedikura mora zadovoljavati su:

1. propisani sanitarno-higijenski uvjeti prostora i korisnika kao i radnika

2. provedba dezinfekcije i sterilizacije instrumenata za rad

3. korištenje jednokratnog materijala koji dolazi u neposredan kontakt s korisnikom

Sada kada znate vrste pedikure možete otprilike reći svojoj pedikerki što želite i vjerujte mi nemate se čega sramiti jer je prvi dolazak najteži. Uvijek se brinite da vaša stopala budu njegovana jer su ona jako važna. Ukoliko ste većinu vremena u stajaćem položaju moguće je da vaša stopala trebaju veću i bolju njegu. Ljudsko stopalo čini 28 kostiju koje su međusobno povezane ligamentima i zglobovima. S obzirom da osoba prosječno napravi između 5000 i 20000 koraka dnevno, potpuno je prirodno da se dešavaju zadebljanja na peti koja trpi najveći teret cijelog našeg tijela.

ordinacija.vecernji.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE