Kako mogu preventivno djelovati kod opadanja trepavica?

0
328

Ponekad šminka postaje teška za nas, a jedna od tih prilika je kada naše trepavice ispadnu zbog maskare. Ako se i tebi to dogodi, znaj da nisi jedina koji gubi povremeno „male dlačice“. Poznati vizažista Andrew Velazquez pojašnjava kako možemo da spriječimo ovo – a evo i njegovih najboljih savjeta i trikova da se ovo vama ne dogodi.

Potražite prave formule

Prva stvar koja može pomoći da vaše trepavice ne opadaju zbog šminke je bolji prajmer, predlaže Velazquez. “Koristite prajmer za trepavice koji sadrži sastojke kao što su keratin, vitamin E i ricinusovo ulje – sve to će doprinijeti rastu trepavica i pomoći im da ih zaštite od maskare.” On također upozorava da se držite podalje od vodootporne maskare jer se obično suše trepavice i mogu izazvati njihovo lomljenje. “Redovna, nepromočiva formula vjerovatno vam neće izazvati ispadanje trepavica”, primjećuje on. Naš favorit za ovo je L’Oréal Voluminous Lash Paradise Mascara.

Budite pažljivi tokom procesa uklanjanja šminke

Ponekad, kada se maskara uklanja previše agresivno, trepavice se također mogu skinuti. Prilikom uklanjanja maskare, „koristite sredstvo za uklanjanje šminke za oči koje je zasnovano na ulju kako bi omekšalo i razbilo formulu maskare, posebno ako je to vodootporna formula“, kaže Velazquez. To znači da kada skidate šminku, budite posebno nježni u području oko očiju i nemojte grubo ribati ili povlačiti trepavice i koristiti delikatan odstranjivač kao što je Lancôme Bi Facil.

Prestati koristiti maskarju jedno vrijeme

Ako izgubite trepavice zbog šminke, Velazquezov poslednji savjet je da napravite pauzu od dvije sedmice od crne maskare i probajte čistu gel maskaru za neku vrstu rehab trepavica. „Takođe možete razmotriti formulu seruma za trepavice da pomogne u promovisanju novih trepavica da rastu“, kaže on. Jednom kada vidite neki rast, možete polako uvesti regularnu formulu maskare u vašu rutinu.

beautiful.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here