HomeFitness&zdravljeKako najbolje očistiti tijelo nakon praznika?

Kako najbolje očistiti tijelo nakon praznika?

Ako ste imalo poput nas, vjerovatno se jedva krećete nakon mnoštva prazničnih jela.

Ne brinite – za vas imamo odlične savjete kako da uradite temeljni detoks tijela i svježi započnete Novu godinu!

  1. Započnite jutra limunovim sokom i toplom vodom

Limunski sok ima mnoštvo koristi za zdravlje – od čišćenja jetre, do opskrbljavanja vaše kože C vitaminom. Iscijedite pola limuna u čašu tople vode i popijte ga ujutro, prije svega drugog. Vaše tijelo će vam biti zahvalno.

  1. Jedite više povrća

Biljna hrana je puna hranjivih vitamina i minerala, a to je baš ono što treba vašem tijelu da se povrati nakon prazničnog prejedanja.

  1. Jedite raznobojno

To podrazumijeva raznobojnu hranu da bi na prirodan način unijeli razne vitamine, minerale, fitohemikalije i antioksidanse. Uvijek napunite tanjir raznobojnim voćem i povrćem da vratite ravnotežu i nahranite tijelo.

  1. Uzimajte povremene pauze

Jedan od najboljih načina da detoksirate tijelo je da date vašem stomaku potrebni odmor. Neke od studija pokazale su da povremena pauza u jelu može poboljšati metabolizam, poboljšati zdravlje srca i smanjiti rizik od raznih bolesti.

  1. Vježbajte

Ovo vjerovatno nije iznenađenje, ali kretanje tijela je odličan način da poboljšate energiju, kao i da poboljšate raspoloženje. Ispunite želju vašeg tijela i upišite se na časove joge, ili otiđite s prijateljem na trčanje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE