HomeLjepotaKako nositi make up tokom ljeta?

Kako nositi make up tokom ljeta?

Bez obzira gdje se nalazite, jasno je da smo postigli ljetnu tačku topljenja šminke. “Uopće nemoj nositi šminku!” – jednostavan je savjet za ljepotu, ali ako se uputite na poseban događaj, imate nedostatak koji želite prikriti ili se jednostavno želite da se šminkate, lice bez šminke možda neće biti vaš izbor. Kako bi saznali kako prilagoditi svoju beauty rutinu za suočavanje s visokim temperaturama, pročitajte naše savjete u nastavku članka.

 

Da, primer bi mogao pomoći!

Svako pregledavanje savjeta za šminkanje po vrućem vremenu sugeriše primere koji djeluju kao prvi sloj za šminkanje lica – i to može biti korisno u određenoj mjeri. Neki šminkeri smatraju da su primeri stvoreni za toplo vrijeme jer produžuju život podloge koju nanosite preko primera, održavajući je svježom i glatkom tokom cijelog dana. No, neki šminkeri predlažu da se koristi štedljivo, uz nanošenje na T-zonu, bočnu stranu nosa i obraze. Prekomjerna upotreba primera može vašu kožu učiniti previše jednoličnom ili neprirodno matiranom. Također, predlaže se izbjegavanje silikonskih primera jer oni mogu isušiti kožu i proizvesti više sebuma. Umjesto primera, možete koristiti i hidratantni losion za kožu. Oni su na bazi vode i djeluju kao magnet za bilo koju podlogu koju nanesete na kožu.

 

Odaberite tekućinu umjesto kreme!

Tekućine i gelovi su teksture koje se najbolje zadržavaju na licu tokom vrućih dana. Ako želite potpuno prekrivanje, isprobajte tečnu, mat podlogu. Predlaže se nanošenje pudera u laganim slojevima i uz posvećivanje više pažnje područjima na kojima vam je potrebno veće prekrivanje, poput T-zone i bubuljica.

Kreme su manje stabilne formulacije od pudera i vodootpornih gelova. Prah i gelovi imaju tendenciju da se bolje zadrže na licu u toplijim, znojnijim podnebljima. Vaše BB kreme možda neće trajati toliko dugo i imaju visoki potencijal za topljenje, ovisno o tome koliko je formula kremasta. Kada je riječ o kremastom rumenilu, trebali biste potražiti ona koja imaju suh finiš na koži, jer će s vremenom postati masnija. Izbjegavajte one sa šljokicama jer ćete na vrućini izgledati masnije. Praškasta rumenila također mogu izgledati dosadno i nejednako po vrućem vremenu.

 

Potražite „ljepljivi“ korektor!

Ako imate lice s PMS problemima i želite prekriti bubuljicu, isprobajte korektor ljepljive, a ne kremaste konzistencije. „Ljepljivi“ korektor ostaje na mjestu gdje ga nanesete i super je pigmentiran, tako da traje. Također predlažemo da putujete s četkicom za usne kako biste popravili korektor dok ste u pokretu.

 

Blotajte, ne dopustite da se lice sjaji!

Svi stručnjaci predlažu minimalnu upotrebu pudera kada je u pitanju sprječavanje pojave sjaja. Ako nastavite s ponovnim nanošenjem pudera, to može izgledati previše sjajno sa svakim nanošenjem. Koristite kombinaciju pudera u prahu i blot papirića. Pokušajte omotati papir za blotanje oko suhog pufnastog tufera za još veću preciznost. Papirići su izvrsni jer upijaju višak sjaja, ali ne kvare šminku.

 

Isprobajte mat ili providnije boje za usne!

Za ljeto pokušajte odabrati providnije ili prirodnije boje. Kako će vam vrijeme prirodno učiniti kožu malo sjajnijom, izbjegavajte bilo šta previše sjajno, samo upotrijebite malo prozirnog balzama ili ruža za usne.

 

Maglica!

Otmjena cvjetna maglica pomaže hidratizirati kožu i osvježiti vašu šminku ispunjavajući sva područja koja izgledaju neujednačeno ili masno. Maglica u spreju za osvježavanje šminke može biti i posljednji efikasan korak u rutini otpornoj na znoj, osmišljenoj kako bi vaš make up ostao na mjestu cijelu noć. Ipak, budite oprezni s ovim maglicama, jer mogu učiniti da vaša šminka traje do 16 sati i za uklanjanje treba malo zapeti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE