HomeLifestyleKako odrediti najbolji oblik obrve za vaše lice?

Kako odrediti najbolji oblik obrve za vaše lice?

Lijepe obrve lako uljepšavaju lice, zbog čega je vrlo bitno da ih oblikujete tako da pristaju obliku vašeg lica.

Ipak, ovo nije lagan zadatak zato prenosimo šta kažu stručnjaci. Evo nekoliko savjeta za određivanje oblika obrva za vas. 

Česta greška koju mnogi prave kada mapiraju obve je to što ne znaju gdje obrva počinje, gdje joj je luk i gdje se završava.

Oblikovanje obrva dat će vam savršen vodič kojim ćete razumjeti gdje vaše obrve trebaju rasti, gdje se višak može ukloniti i gdje ih morate crtati olovkom.

Kako nacrtati obrvu?

  1. Stavite olovku na jednu stranu nosa i držite pod uglom prema unutrašnjem uglu oka. Olovka ne bi trebala ići preko oka. Ondje gdje se olovka spaja s obrvom, tu je početak obrve i trebao bi biti vaša početka tačka.
  2. Držite olovku uz nos, usmjerite direktno preko oka i onde gdje se spaja s kosti obrve treba biti ugao. 
  3. Držite olovku uz nos i usmjerite prema vanjskom uglu oka da dobijete kraj obrve. 

Pored ovog trika u obzir morate uzeti i oblik lica kad je u pitanju određivanje pravog oblika za vas.

Kako pronaći pravi oblik obrve?

Zlatno pravilo je da birate oblik koji je suprotan obliku vašeg lica. Naprimjer, ako imate dugo lice gledajte da obrva ne bude zakrivljena, već više duga i ravna da dodate licu širine. 

Okruglo

Ako imate okruglo lice vaše obrve trebaju imati visoki ugao da otvori lice. Tako ćete dodati strukturu i dužinu licu, što će ga učiniti užim.

Dugo

Ako je vaše lice dugo, vaše obrve trebaju biti ravnije da prekinu dužinu lica i dodaju širinu. 

Kockasto

Oni koji imaju kockasto lice imaju uglastiju vilicu, i sličnu dužinu i širinu lica. Da bi se ove linije omekšale obrve trebaju imati blago podignut luk i nedefiniran izgled, izbjegavajte oštre uglove. 

Pravougaono

Sličan dugom licu, s obično oštrom vilicom. U tom slučaju biraju se punije obrve bez strukture, koje će smanjiti veličinu čela. Blaži ugao luka obrve također će smanjiti oštrinu vilice. 

Trokutasto 

Omekšajte linije lice volumenom i punoćom obrva. Neka luk bude pod manjim i mekanijim uglom i ne usmjeravajte ‘rep’ obrve prema dole.

Srcoliko 

Imaju šire čelo od vilice i špicastiju vilicu. U tom slučaju pomažu deblje obrve, s oblik lukom, ili čak ravne obrve. 

Dijamant

Manje čelo, špicasta vilica i široke jagodične kosti traže obrve s oblijim lukom. Ne bi trebale biti previše izdefinisane.

Ovalno

Ovalna lica su veoma simetrična, zato im treba blagi luk i da početak i kraj obrve budu na istom nivou. Držite se prirodnog, blagog ugla obrve. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE