Kako pokriti tamne podočnjake?

0
341

Da biste uljepšali i posvijetlili područje ispod oka, pratite ove savjete:

  1. Nanosite kremu za oči

Hidratantna krema za oči smanjit će rizik da se vaš korektor suši ili uvlači u sitne linije ispod oka. Također, krema djeluje i kao podloga za šminku. Isprobajte onu sa svojstvima posvjetljivanja koja daje trenutni sjaj.

  1. Izaberite korektor u boji breskve

Pri odabiru korektora boja može biti potpuno drugačija od one koju biste koristili na ostatku lica. Potreban vam je korektor s breskvastim podtonom jer će to on izbrisati sve plave nijanse koje imate ispod područja oko očiju. Ovakvi korektori će vam posvijetliti i poboljšati izgled područja oko očiju.

  1. Odaberite pravu nijansu

Nakon što pronađete tonove za korekciju boje, obavezno odaberite pravu nijansu. Legendarna vizažistica Bobbi Brown savjetuje upotrebu nijanse korektora koja je za jednu ili dvije nijanse svjetlija od vaše podloge jer pomaže u osvjetljavanju tamnih krugova koji se pojavljuju ispod oka.

  1. Nanesite ga ispravno

Ne povlačite i ne trljajte osjetljivo područje oko očiju, umjesto toga prstom utisnite korektor u kožu, tako da ga lagano stopite. Tako biste trebali izbjeći uobičajenih grešaka u nanošenju korektora. Također, sjajan trik je i nanošenje korektora uz rub nosa, kako biste posvijetilili kompletno lice!

  1. Neka bude otporan na topljenje

Za cjelodnevno nošenje korektora bez topljenja, pređite područje oko očiju sa laganim puderom u prahu koji ćete nanijeti četkicom za blendanje. Ovo je sjajna ideja za one s masnijom kožom i kako bi vaša šminka ostala nedirnuta na vrućini. Ako želite šminku koja se ne pomjera tokom cijelog dana, isprobajte i setting sprej.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here