HomeLjepotaKako 'ukrotiti' kosu ako je zrak veoma vlažan?

Kako ‘ukrotiti’ kosu ako je zrak veoma vlažan?

Kišna je sezona, zrak je vlažan, a kosa kao metla. Za neke to nije problem, za druge je trn u oku.

Bilo kakav tip kose može doživjeti „frizz“ u određenim uslovima, ali određeni tipovi su još podložniji. Na primjer, ako je vaša kosa veoma suha, oštećena, previše obrađivana ili koristite oštre proizvode, prije ćete doživjeti taj nepopularni frizz. 

  • Koristite pravi šampon

Bitno je odabrati šampon za vaš tip kose. Ako vam je kosa prirodno frizzy, ako često koristite preparate za uređivanje ili ako ste je hemijski obrađivali, trebate koristiti šampon koji će vašu kosu hidratizirati. 

  • Leave-in omekšivač 

Ako se već želite boriti s frizzom, morat ćete hidratizirati dlaku i omekšati je prije nego što izađete. Pored klasičnog omekšivača, koristite i leave-in omekšivač. 

  • Prije stiliziranja nanesite zaštitu od vreline 

Bez obzira o kojem se uređaju za stiliziranje radi, trebate zaštiti kosu. Ti proizvodi stvaraju barijeru između vrelih uređaja i vaše kose, štiteći je od oštećenja do 400 stepeni. 

  • Pokušajte s uljem za kosu 

Ako želite zadržati prirodnu teksturu ali izbjeći frizz, pokušajte slijedeće. Nanesite hidratizirajuće ulje bez silikona da navlažite kosu. Nanesite jednako sa sredine dlake do vrhova, podijelite kosu na 4 jednaka dijela. Za svaku četvrtinu odvojite 2-3 dijela. Svaki dio zavijte od lica i onda ne dirajte kosu, pustite da se sama osuši. Kad se osuši, lagano odvojite svaki dio. Možete uraditi i pletenice. 

  • Nanesite malo spreja za kosu 

Kao što će vam svaki frizer reći, vrlo je bitno zadržati finalni izgled sa sprejom za kosu. To je jedan od najboljih mehanizama za borbu protiv vlažnog vremena.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE